CEWE Fotolab blog

Nikon Z7 II a Z6 II: predstavenie noviniek

Spoločnosť Nikon oznámila uvedenie fotoaparátov Nikon Z7 II a Nikon Z6 II – nových verzií svojich vlajkových lodí z radu fotoaparátov mirrorless, modelov Z7 a Z6.

Konštrukcia fotoaparátov Z7 II a Z6 II formátu FX je založená na bajonete Nikon Z s extrémne veľkým priemerom a neustále sa rozširujúcej rade objektívov NIKKOR Z. Oba modely ťažia z dvoch obvodov pre spracovanie obrazu EXPEED 6, rýchlejších a väčších vyrovnávacích pamätí podporujúcich rýchle sériové snímanie a dvoch slotov pre pamäťové karty – umožňujúcich používať karty SD UHS-II a karty XQD alebo CFexpress. Fotoaparáty tiež umožňujú záznam videí vo formáte 4K / 60p [1]. Prístroje umožňujú použitie nového voliteľného multifunkčného battery packu – MB-N11 – ktorý ponúka ovládacie prvky pre fotografovanie na výšku, rovnako ako nového bezdrôtového diaľkového ovládania WR-R11b.

Očakávaný štart predaja

Nikon Z6 II – 5. 11. 2020

Nikon Z7 II – 10. 12. 2020

Predobjednajte si fotoaparát v našom eshope a získajte ho tak za výhodnú cenu až do 10.01.2021

Nikon Z7 II

Model Z7 II je ďalšou evolúciou oceňovaného modelu Z7, ktorá ponúka lepšie zaostrenie na objekt pri zachovaní vysokého rozlíšenia a spoľahlivosti. Fotoaparát ponúka väčší dynamický rozsah a kvalitu obrazu v rámci širokého rozsahu citlivostí ISO a jeho rýchlosť spracovania dát a kapacita vyrovnávacej pamäte mu umožňujú fotografovať snímky s frekvenciou až 10 sn./s. V jednej sérii tak môžete vytvoriť až 200 snímok JPEG v plnom rozlíšení alebo 77 12-bitových nekomprimovaných snímok RAW.

Vylepšené schopnosti automatického zaostrovania prístroja Z7 II zahŕňajú veľkoplošné zaostrovacie pole pre fotografovanie ľudí i zvierat. Sledovanie objektu pracuje obdobne ako systém 3D sledovania objektu pri zrkadlovkách a ponúka zlepšené automatické zaostrovanie pri nízkej hladine osvetlenia. Elektronický hľadáčik s 3 690 000 pixelmi (EVF) poskytuje prirodzenejší obraz s vyššou obnovovacou frekvenciou, ktorá redukuje výpadky obrazu.

Fotoaparát je vhodný pre pokročilých a profesionálnych fotografov požadujúcich nedostižné zachytenie objektov v nedostižných detailoch. Medzi tie môže patriť napríklad portrétny fotograf snažiaci sa zachytiť štruktúru pleti, vlasov, oblečenia alebo líčenie, či krajinkár požadujúci robustné a ľahké vybavenie pre cestovanie nehostinnými podmienkami a zachytávanie prírodných scenérií.

Nikon Z6 II

Model Z6 II stavia na úspechu modelu Z6. Ponúka robustnosť a jednoduché použitie, schopnosť produkovať profesionálne videa v kinematografickej kvalite a vysoký výkon pre zhotovovanie statických snímok. Odolnosť fotoaparátu proti prachu a kvapkajúcej vode podporuje trvalé fotografovanie v náročných podmienkach, zatiaľ čo nová funkcia zmeny zmyslu otáčania zaostrovacieho krúžku umožňuje užívateľom manuálne zaostrovať v smere, na aký sú zvyknutí.

S ohľadom na možnosti záznamu videa poskytuje fotoaparát výstup vo formátoch 4K UHD a Full HD založený na formátoch obrazového poľa FX a DX. Formát záznamu HLG fotoaparátu zachováva viac detailov, dynamického rozsahu a kontrastu – a minimalizuje tak požiadavky na postprodukciu [2]. Vylepšené zaostrovanie s detekciou očí a zaostrovanie s detekciou zvierat poskytujú kvalitnejšie zaostrenie na objekty počas záznamu videa.

Tieto funkcie automatického zaostrovania umožňujú spolu s vylepšenou rýchlosťou a výkonnosťou fotoaparátu dosiahnuť tiež kvalitnejšie statické snímky. Fotoaparát Z6 II podporuje snímaciu frekvenciu sériového snímania 14 sn./s[3] a ponúka väčší maximálny počet snímok pri použití sériového snímania: 200 snímok JPEG alebo 124 12-bitových nekomprimovaných snímok RAW v jednej sérii.

Model Z6 II je vhodný pre užívateľov, ktorí chcú kompaktný systém umožňujúci okrem fotografovania tiež zhotovovať videá v kinematografickej kvalite. Ide o prístroj vhodný pre profesionálnu videoprodukciu alebo napríklad svadobnú fotografiu, kde sú kľúčovými prvkami ľahká ovládateľnosť, všestrannosť a nekompromisná kvalita výstupu.

Systém bajonetu Nikon Z

Oba fotoaparáty využívajú na to, aby zabezpečili rovnomerný priechod svetla na obrazový snímač vrátane jeho rohov, bajonet Nikon Z. V kombinácii s rozširujúcim sa radom objektívov NIKKOR Z – alebo s viac ako 300 kompatibilnými objektívmi NIKKOR s bajonetom Nikon F nasadenými prostredníctvom adaptéra bajonetu FTZ – tak posúvajú tradíciu excelentnej optiky a inovácií do bezprecedentných nových výšin.

Príslušenstvo

Multifunkčný battery pack MB-N11 je vybavený tlačidlom spúšte a ovládacími prvkami pre fotografovanie na výšku. Obsahuje tiež port USB-C, ktorý umožňuje nabíjať dve batérie po sebe v čase, keď je battery pack odpojený od fotoaparátu.

Bezdrôtové diaľkové ovládanie WR-R11b umožňuje bezdrôtovo ovládať spúšťanie uzávierky fotoaparátu alebo synchronizovať spustenie uzávierky viac fotoaparátov prepojených s hlavným fotoaparátom. Diaľkové ovládanie WR-R11b je kompatibilné s určenými fotoaparátmi Nikon a možno ho použiť aj na ovládanie externých bleskov – napríklad blesku SB-5000. Diaľkové ovládanie WR-R11b je kompatibilné rovnako s diaľkovým ovládaním WR-1, profesionálnym diaľkovým ovládaním s veľkým dosahom.

Zhrnutie kľúčových vlastností NIKON Z7 II / Z6 II

Nikon Z7 II – Maximum podrobností v jemných detailoch

  • Väčší výkon, viac detailov: Bajonet Nikon Z s veľkým priemerom je skombinovaný s obrazovým snímačom formátu FX s 45,7 miliónmi pixelov a dvoma obvodmi pre spracovanie obrazu EXPEED. Budete sa tešiť z väčšieho dynamického rozsahu a brilantnejšieho obrazu v širokom rozmedzí citlivostí ISO. A môžete zaznamenávať video v rozlíšeniach až 4K / 60p.
  • Maximálna rýchlosť a spoľahlivosť: Dva sloty pre pamäťové karty umožňujú používať karty SD UHS-II v jednom slote a karty XQD alebo extrémne rýchle karty CFexpress v druhom. Prístroj sa tak prispôsobí ľubovoľnému pracovnému postupu.
  • Perfektné automatické zaostrovanie v širokej oblasti: zaostríte s absolútnou istotou. Po prebudení z pohotovostného režimu si fotoaparát pamätá skôr vybrané zaostrovacie polia. Meranie expozície je pri použití objektívu so svetelnosťou f/2 (alebo vyššia) dostupné až do hodnoty -4 EV.
  • Rýchlejšie fotografovanie po dlhšiu dobu – a celkom tiché: Snímacia frekvencia až 10 snímok za sekundu poskytuje vysokú mieru flexibility, zatiaľ čo väčšia vyrovnávacia pamäť umožňuje pokračovať vo fotografovaní bez prerušenia.
  • Kvalitný hľadáčik: Elektronický hľadáčik s vysokým rozlíšením a 3 690 000 pixelov (EVF) sa vyznačuje vysokou obnovovacou frekvenciou výrazne znižujúcou výpadky obrazu aj pri fotografovaní vysokou snímacou frekvenciou.
  • Prispôsobiteľné informačné obrazovky: Prispôsobiteľné informačné obrazovky umožňujú rýchlo upraviť nastavenia alebo možno ich zobrazenie pri fotografovaní úplne zakázať. Ak vyklopíte monitor pre fotografovanie v živom náhľade, elektronický hľadáčik sa automaticky vypne.
  • Slovo odolný začína byť nedostatočný: Drsný terén, drsné poveternostné podmienky alebo generátory hmly na pódiu – kompletne utesnený fotoaparát Z 7II necúvne.
  • SnapBridge: Neustále sa vyvíjajúce aplikácie Nikon SnapBridge teraz umožňuje aktualizovať firmvér fotoaparátu prostredníctvom vášho chytrého zariadenia.

Nikon Z6 II – Tvorba bez starostí

  • Tvorte v ľubovoľnom osvetlení: Bajonet Nikon Z s veľkým priemerom a veľkým obrazovým snímačom formátu FX s 24,5 milióna pixelov umožňujú dosiahnutie brilantných snímok s vysokou úrovňou detailov v celom extrémne širokom rozsahu citlivostí ISO. Automatické zaostrovanie pre nízku hladinu osvetlenia teraz pracuje pri použití objektívu so svetelnosťou f/2 (alebo svetelnejšieho) až do hodnoty -6 EV.
  • Výrazne vyššia rýchlosť: Môžete robiť snímky v plnom rozlíšení frekvenciou až 14 sn./s pri použití automatického zaostrovania/merania expozície. Vyhotovíte až 200 snímok JPEG alebo 124 12-bitových nekomprimovaných snímok RAW v jednej sérii.
  • Dva obvody EXPEED: Dva obvody pre spracovanie obrazu zdvojnásobia dostupný výkon pre všetko od automatického zaostrovania až po kapacitu vyrovnávacej pamäte. Prevádzka je úplne plynulá pri filmovaní aj fotografovaní.
  • Dva sloty pre pamäťovú kartu: Prístroj sa tak prispôsobí ľubovoľnému pracovnému postupu. Môžete použiť karty SD UHS-II v jednom slote a karty XQD alebo najnovšie extrémne rýchle karty CFexpress v druhom.
  • Výkonný multimediálny prístroj: Vytvoríte ostrejšiu a brilantnejšiu stopáž videa so širším dynamickým rozsahom. Pri filmovaní je k dispozícii zaostrovanie s detekciou očí a zaostrovanie s detekciou zvierat – a môžete posielať stopáž videa na výstup presne tak, ako budete potrebovať.
  • Odolná konštrukcia: Vďaka telu z extrémne pevnej a ľahkej horčíkovej zliatiny sa tento fotoaparát ľahko prenáša a je dostatočne odolný, aby zvládol akékoľvek nasadenie. Je plne utesnený pred prachom, nečistotami a vlhkosťou.
  • NIKKOR Z: Zamilujete si kinematografickú hĺbku ostrosti, aké môžete dosiahnuť vďaka širokému výberu rýchlo zaostrovacích, kompaktných objektívov NIKKOR Z.
  • Všestrannosť systému Nikon Z: Externý blesky Speedlight možno používať aj pri fotografovaní vysokými snímacími frekvenciami až 14 sn./s. Adaptér bajonetu FTZ ponúka kompatibilitu s viac ako 300 objektívmi NIKKOR s bajonetom Nikon F.
  • SnapBridge: Aplikácia Nikon SnapBridge teraz umožňuje aktualizovať firmvér fotoaparátu prostredníctvom vášho chytrého zariadenia.

 

[1] Poznámka: K dispozícii pri fotoaparáte Z6 II prostredníctvom aktualizácie firmvéru, ktorej uvedenie sa očakáva vo februári 2021.

[2] Aby ste mohli prostredníctvom telefónu Nikon Z6 II zhotovovať bohatú stopáž HLG, je nutné externé záznamové zariadenie pre video.

[3] 14 sn./s pri použití jednotlivých zaostrovacích polí, 12 sn./s pri použití ostatných režimov činnosti zaostrovacích polí.

 

Pridať komentár