CEWE Fotolab blog

Kam na kávu v Bratislave

Po článku Kam na kávu v Košiciach som sa rozhodla pripraviť článok aj o miestach, ktoré sa oplatí navštíviť v Bratislave.

Bratislavská ponuka kaviarní je veľmi široká a každý milovník kávy si v nej určite nájde to svoje. Či už má rád kávu so sebou alebo si radšej posedí v zastrčených kaviarničkách a v kľude pracuje na počítači alebo len tak relaxuje.

Rada by som na úvod dodala, že nie som odborník na kávu, ani jej vášnivý užívateľ, avšak milujem vôňu čerstvej kávy a ešte radšej mám kaviarne s vlastnou atmosférou, kde mám nutkanie sedieť a vnímať energiu okolo mňa. Do zoznamu som nepridala kaviarne ako Foxford, Urban House alebo Mondieu. Nie preto, že by tam nebolo krásne prostredie alebo dobrá káva, ale chcela som vytvoriť zoznam z menej známych alebo odľahlejších kaviarní. Avšak pravý kávičkár bude poznať aj tieto miesta.

Pán Králiček priestor

Bratislavčania poznajú Pána Králička ako kávové vozíky, ktoré môžete nájsť pri Obchodnej ulici, prípadne na iných miestach v centre mesta či na letných festivaloch ako napríklad Grape. Okrem týchto vozíkov sa však môže pochváliť  aj menším priestorom kaviarničky pri bývalej Autobusovej stanici na Mlynských Nivách. Celý priestor je ladený industriálnym štýlom, ktorému dodáva svetlo,príjemný nádych a atmosféru vhodnú na prácu či príjemné posedenie s kamoškou. Ak nemáte chuť sedieť vo vnútri, ponúka sa vám priestor vonku pred kaviarňou.

Okrem dobrej kávy majú v ponuke aj príjemné limonády, ktoré v letných mesiacoch schladia a pre mlstné jazýčky majú v ponuke neskutočné cheesecakes.


Ak poznáte Pána Králička vďaka pojazdným vozíkom, nemali by ste vynechať ani jeho kaviarničku.

W café

Kaviareň, ktorá  nie je ďaleko od Pána Králička, predstavuje čarovné miesto s krásnym interiérom a kvalitnou kávou.  W Café nájdete na Grösslingovej ulici, avšak až na jej cípe oproti Twin City kanceláriám. Možno aj táto nie príliš typická lokalita dodáva kaviarničke jedinečnú atmosféru.

Priestor  ladený do prijemného kaviarenského štýlu, sa ponúka ako ideálny priestor na prácu. Kombinácia dreva a pohodlného sedenia vás osloví hneď pri vstupe.

Či už ste odborníci na kávu alebo nie, určite vám káva vo W  Café bude chutiť. Ponúkajú kávu San Francisco Coffee prípadne výberovú kávu od 9 Grams Coffee. V ponuke majú ak bezlaktózové alebo sójové mlieko, ktoré poteší mnohých. Okrem kávy u nich nájdete aj limonády, ľadový čaj, ale aj koláčiky, ktoré by ste určite mali ochutnať.

Five Points

V centre Starého mesta na Panskej ulici sa nachádza kaviareň Five points, ktorá láka na kávu, jedlo a jedinečné selfieccino.

Krásny interiér a príjemne sedenie vo výklade umožňuje človeku nasať atmosféru a ruch z bratislavských ulíc. Okrem toho si človek môže svoj časť spríjemniť aj sedím pred kaviarňou a vychutnávať si letné noci v Bratislave. Kaviareň nesklame žiadneho milovníka kávy a možno až šokuje možnosťou mať vlastnú fotografiu na cappucine. Ak nemáte chuť si to vyskúšať sami, môžete tým ohúriť kamošov zo zahraničia.

Kava Bar

Kaviareň s jedinečnou atmosférou sa nachádza na Skalnej ulici pri električkovom tuneli. Menši priestor a príjemne prostredie tvorí ideálny priestor na posedenie s kamošmi alebo pracovné stretnutie.  Okrem vnútorného sedenia je možné oddychovať vonku na lavičkách, čo má príjemnú autentickú atmosféru.

Široká ponuka kávy, čaju a limonád vás určite presvedčí aby ste v tejto kaviarničke zotrvali dlhšie. Príjemné sedenie s výhľadom na ruch mesta dodáva úplne iný rozmer kaviarenskému relaxu.

Matsu Premium tea & Coffee

Príjemná kaviareň pri Medickej záhrade vás ohromí svojim minimalistickým štýlom a príjemnou ponukou káv a čajov.  Ako už napovedá názov, môžete si tu vybrať z veľkej ponuky čajov, čo môže pravých kávových fajnšmekrov odradiť. Avšak atmosféra vás dostane.

Výber čaju si viete uľahčiť aj s pomocou krásnej ukážky čajov, ktoré sú pri bare uchované v malých skúmavkách. Toto jednoduché a krásne uskladnenie dodáva výberu čajov ďalší rozmer.

Okrem toho nájdete v ponuke kávu aj limonády. Myslím si, že nikto z návštevy tohto príjemného podniku nebude sklamaný.

Black

Schovaná pre davom turistov je učupená malá kaviarnička Black na Gorkého ulici. Minimalistické a útulné miesto v centre mesta láka milovníkov kávy. Partia mladých ľudí, ktorá stojí za touto kaviarničkou si praží výberové kávy presne podľa svojich potrieb. Okrem káv z Etiópie a Kene u nich môžete nájsť aj limitované kávy ako napríklad tie z Rwandy alebo Guatemaly.


Či už chcete kávu so sebou alebo máte chuť si tu posedieť, určite budete nadšení.

Mad Drop

Nenápadná  kaviareň pri zástavke Blumentál poskytuje všetko, čo milovníci kávy potrebujú. Okrem jednoduchého interiéru je k dispozícii v letných mesiacoch aj záhrada, ktorá dodáva relaxu v centre mesta ďalší rozmer.


Milovníci kávy tu nájdu len to najlepšie čo kaviarne môžu ponúkať. Okrem toho tu nik nezostane o hlade, keďže kaviareň ponúka aj niečo dobré pod zub. Už samozrejmosťou sú limonády či káva s tonikom.

Kľudne napíšte do komentárov kam na kávu chodíte vy alebo tipy z vášho mesta. Možno si vytvoríme tipy na ďalšie články.


 

Sofia Kósová

Milujem cestovanie, objavovanie nových miest a zachytávania čara okamihu prostredníctvom fotoaparátu. Okrem toho preferujem kreatívne nápady na vystavenie fotografii.

Pridať komentár