CEWE Fotolab blog

Jednoduché tipy na jesenné fotenie

Jeseň, jedno z najfarebnejších ročných období, láka vybehnúť von a fotiť. Aj preto sme pre vás pripravili krátke tipy na čo sa pripraviť, prípadne nezabudnúť pri a po fotení. Po prečítaní článku vám stačí len vybehnúť von s mobilom alebo foťákom a fotiť.

Vhodné miesto

Je jedno kam sa vyberiete, park, kopec za domom, ulica v meste, či pole, všetko je krásne a jedinečné. Stačí, ak otvoríte oči a myseľ aby ste vnímali veci vo svojom okolí a využili ich vo svoj prospech.

jeseň fotenie

Vyberte si miesto, ktoré sa vám najviac páči a cítite sa tam príjemne. Aj na základe týchto pocitov sa vám bude dobre fotiť.  Pri výbere miesta sledujte či vám do záberu nezasahujú žiadne nežiaduce prvky ako napríklad káble, stožiare, reklamné pútače alebo koše na odpadky či iné.

Hlavne si to užite a foťte podľa seba.

Fotoaparáty za super ceny!

Čas

Počas jesene sa nám naskytá množstvo šancí na fotenie. Ak chcete fotiť portréty, tak sa odporúča popoludnie, keďže má slnko mäkkú teplú farbu. Vďaka tomu sú farby jesene ešte výraznejšie.

Okrem toho jesenné obdobie ponúka aj raná s hmlou, ktorá poskytuje čarovnú atmosféru pre fotenie. Niekedy práve obdobie medzi hmlou a vyjasnením prináša tie najprekvapivejšie zábery.

Ak uvažujete nad fotením v hmle, prečítajte si náš článok Ako fotiť v hmle.

Detaily a iné motívy

Jeseň môžete zachytiť aj prostredníctvom detailov – svetlo, farba a podobne. Všetko sú to veci, ktoré je jednoduché zachytiť či už mobilom alebo fotoaparátom. Mnoho ľudí počas jesene fotí listy. Celú kopu kvôli farebnosti alebo jeden, ktorý vyčnieva niečím nad inými. Stromy aj ich farebné rozloženie nám vždy učaruje počas prechádzok v lese alebo parku. Aj tento motív patrí medzi obľúbené motívy jesene.

Často opakujúci sa žáner je aj symetria, či už je to cesta alebo chodník so stromoradím. Okrem tohto motívu je to aj fotenie listov zospodu smerom hore, ktoré ponúka kombináciu farebných listov a šedej oblohy.

Okrem toho nezabudnime aj na čaro gaštanov, ktoré ponúkajú mnoho nápadov, ako si priniesť jeseň domov alebo ju odfotiť.

Ak uvažujete nad fotením jesenných portrétov, skúste skombinovať vyššie uvedené tipy, ako napríklad portrét s listami v pozadí. Magický portrét v hmle alebo len jednoduché prechádzky ulicami mesta, ktorá hra farbami jesene.

Svoje fotografie si môžete vytlačiť na počkanie na našich predajniach, ktoré sa už čoskoro rozrastú aj otvorením novej predajne v bratislavskom Auparku. Počas otváracieho víkendu budete mať šancu si vytlačiť fotky za výhodne ceny. Ak potrebujete nový fotoaparát, aj to viete vyriešiť na jednom mieste. Zastavte sa na našej predajni medzi 25.-27.10.2019 a potešte sa vytlačenými fotografiami a novým fotoaparátom.

Ak to náhodou nestíhate,  ale stále mate fotografie, ktoré sú hodné vystavenia, uchovajte si ich v CEWE FOTOKNIHE alebo ako štýlový fotoobraz.


 

Sofia Kósová

Milujem cestovanie, objavovanie nových miest a zachytávania čara okamihu prostredníctvom fotoaparátu. Okrem toho preferujem kreatívne nápady na vystavenie fotografii.

Pridať komentár