CEWE Fotolab blog

Celosvetová fotografická súťaž CEWE Photo Award predstavuje víťaza!

CEWE Photo Award – fotografická súťaž, do ktorej sa prihlásilo viac ako 45-tisíc fotografov z celého sveta, spoznala svojho výhercu. Okrem celkového výhercu porota musela vybrať z viac ako 448-tisíc fotografií tie najlepšie, ktoré sa stali výhercami 10 súťažných kategórií. Následne zostavili TOP 1000 fotografií, ktoré si odniesli ocenenia v podobe kupónov na fototechniku alebo fotoprodukty spoločnosti CEWE.

CEWE Photo Award

Okrem možnosti zapojiť sa a hrať o atraktívne ceny v celkovej hodnote viac ako 250 000 EUR, z každej prihlásenej fotografie bolo 10 centov darovaných medzinárodnej organizácii SOS Children`s Villages, ktorá ma zastúpenie vo viacerých krajinách, kde pôsobí aj spoločnosť CEWE.

Výherná fotografia

Celkovým víťazom súťaže s podtitulom Náš svet je krásny sa stala Ina Schieferdecker, ktorá výhernou fotografiou sysľa stojaceho na zadných nohách vyhrala aj kategóriu zvieratá.

Predseda poroty odôvodnil výber fotografie takto: „Tento obrázok predstavuje perfektnú kombináciu všetkých faktorov, ktoré dobrá fotografia potrebuje: nápad, prevedenie a techniku.

Každá kategória spoznala svojho víťaza

Okrem celkového víťaza boli počas galavečera predstavení aj výherci za jednotlivé kategórie:

Kategória Architektúra a infraštruktúra, Cestovanie a kultúra, Šport a Krajina.

 

Kategória Humor, Ľudia, Jedlo, Hobby a voľný čas a Príroda.

 

Špeciálna cena predsedu poroty CEWE Photo Award:

Kompozíciou táto fotografia pripomína diela Pieta Mondriana. Klaus Lenzen ju odfotil v Berlíne a výsledná fotografia sa skladá zo štvorcov, obdĺžnikov a uhlopriečok budovy, ktoré tvoria základ fotografie.
CEWE Photo Award

Ako sa darilo Slovákom?

Z celkového počtu 448 152 prihlásených fotografií bolo viac ako 12 300 zo Slovenska. Z tohto počtu bolo v TOP 1000 umiestnených viac ako 25 fotografií. Najvyššie umiestená fotografia je od mladého fotografa Matúša Šalamúna. Umiestnila sa na 35.mieste.

Matúš Šalamún, CEWE Photo Award

V TOP 50 nájdeme aj fotografiu od Miňa Debnára.

Miňo Debnár, CEWE Photo Award

V TOP 150 sa umiestnili fotografie od Pavola Straňáka a fotka od Mateja Lepena.

 

Celkovo sa súťaže zúčastnilo 1 125 Slovákov, ktorí svojimi fotografiami súťažili o výhru. Nesmierne sa tešíme tejto účasti a blahoželáme všetkým výhercom.


 

Sofia Kósová

Milujem cestovanie, objavovanie nových miest a zachytávania čara okamihu prostredníctvom fotoaparátu. Okrem toho preferujem kreatívne nápady na vystavenie fotografii.

Pridať komentár