CEWE Fotolab blog

Ako si uchovať digitálne spomienky

Na sociálnych sieťach zdieľame veľa momentov zo svojho života. Mnoho z nás zverejňuje albumy z letných dovoleniek či rodinných osláv. Okrem toho každý z nás pozná minimálne jedného rodiča, ktorý denne zverejňuje série fotografií svojej ratolesti. Naše spomienky majú digitálnu podobu, avšak klasické fotografie ešte nie sú minulosťou. Zábery zachytené na papieri si budeme pamätať viac ako lajky na Facebooku či Instagrame.

Zostavili sme tipy, ako si môžete pretvoriť digitálne zábery do papierových spomienok.

Zaveste si spomienky na stenu

Plagát z Instagramových fotiek či koláž z fotografií oceníte ako pekný doplnok do bytu. Okrem širokej ponuky možnosti môžete fotografie upraviť a zavesiť na stenu podľa vlastného vkusu. Fotografia na plátne, dreve či penovej platni vám umožní popustiť uzdu fantázie. Okrem toho môžete použiť viacdielne formáty fotoobrazov, ktoré dodajú fotografiám inú hodnotu.

Uložte si spomienky do knihy

Ak patríte medzi milovníkov cestovania, odporúčame vám zostaviť si CEWE FOTOKNIHU plnú fotografií a vašich komentárov z ciest. Nebudete zbierať lajky ako na Facebooku, no starým rodičom ľahšie ukážete, kde ste sa túlali a čo ste videli. Pri tvorbe CEWE FOTOKNIHY máte širokú ponuku formátov kníh, typov papiera či možnosti kreatívne zobraziť zážitky prostredníctvom klipartov a prvkov, ktoré vám softvér umožňuje vložiť.

Premeňte pohľadnicu na niečo špeciálne

V digitálnom svete, kde častejšie blahoželáme k sviatkom cez Facebook či Skype, dostávajú klasické pohľadnice nezvyčajný retro nádych, ktorý im dodáva pocit radosti a prekvapenia, keď sa objavia v schránke. Prostredníctvom mobilných telefónov je možné pohľadnicu s vlastnou fotografiou poslať ešte počas dovolenky a čakať na radosť osoby, ktorej je určená.

Zarámované spomienky

Jednoduchý a rýchly spôsob uchovania spomienok v tlačenej podobne je vytlačiť ich na fotopapier a zavesiť na stenu. Vytvorte si jedinečné a originálne galérie prostredníctvom zarámovaných fotografií z rodinných dovoleniek či stretnutí.

Darujte jedinečné darčeky

Uvažujete, čo podarujete svojim najbližším a dochádzajú vám nápady? Vyskúšajte darčeky s vlastnou potlačou, ktoré potešia a zároveň umožňujú darovať jedinečný fotodarček. V širokej ponuke produktov nájdete hrnček s vlastným obrázkom, rôzne dekoračné predmety či jedinečné puzzle s vlastnou fotografiou, ktoré môžu byť ten správny darček pre malých, ale aj väčších členov rodiny.

Spomienky na obale

Okrem toho, že fotografie nosíme v telefóne, môžeme ich nosiť aj na telefóne. Prostredníctvom obalov s vlastnou potlačou je možné darovať obľúbené fotky či obrázky priamo na obale telefónu. Tieto obaly ponúkajú jedinečnú kombináciu ochrany a príjemného vzhľadu.

Kalendár plný spomienok

Už žiadne nudné kancelárske kalendáre. Vytvorte si kalendár na mieru s vlastnými fotografiami a pripomienkami. Tvorba je jednoduchá, stačí ak si vyberiete typ kalendára a vložíte fotografie podľa vlastného výberu. Kalendár nemusí začínať januárom, ale ľubovoľným mesiacom, ktorý vám vyhovuje.

Spomienky v krabičke

Foto-krabičky zaberajú málo miesta, ale vytvoria veľa úsmevov. Retro fotografie v krabičke sú vhodným darčekom pre priateľov, do ktorého môžete okrem fotografií primiešať aj vtipné odkazy.

Spomienky vo fotopásiku

Z fotografií vo svojom telefóne či na sociálnych sieťach si môžete vytvoriť jedinečnú záložku do knihy či fotopásik plný nezabudnuteľných momentov. Na jeden pásik je možné umiestniť tri alebo štyri fotografie. Fotopásiky môžete využiť ako darčeky pre známych či dekoratívny prvok u vás doma.

Nalepte si spomienky

Vlastná etiketa či menovka na blok? Vďaka fotonálepkám je všetko jednoduché a rýchle. Vylepšite si všedné predmety jedinečnými fotonálepkami.

Magnetky s fotkami

Magnetické fotky sú jedinečný pomocník v domácnosti. Úchytky na odkazy, pohľadnice či nákupný zoznam nikdy neboli krajšie.

Hlavne príjemne a pohodlne

Rodinné fotografie na šálkach či tričkách pozná každý. Skúste si preniesť fotografie priamo na plátenné tašky či vankúše, prostredníctvom ktorých si dotvoríte pohodlné sedenie.


 

Sofia Kósová

Milujem cestovanie, objavovanie nových miest a zachytávania čara okamihu prostredníctvom fotoaparátu. Okrem toho preferujem kreatívne nápady na vystavenie fotografii.

Komentár