CEWE Fotolab blog

Znovuzrodený pre zábavu – Polaroid Snap Touch

Polaroid Snap Touch Instant je zaujímavý a veľmi zábavný fotoaparát. Patril medzi prvé fotoaparáty, ktoré mali možnosť priamej tlače fotografií.

Prvé dojmy

Po dlhoročnej odmlke sa fotoaparát Polaroid vrátil a je plný nových technológií, populárnych aj v súčasnej digitálnej dobe. Vo fotoaparáte je možné používať microSD karty až do veľkosti 128 GB. Na zadnej stene je veľký 3,5 palcový dotykový LCD displej. Fotoaparát je jednoduchej konštrukcie a zapína sa stlačením a vyklopením blesku. Kompletne sa ovláda cez dotykový displej, jediné tlačidlo na celom fotoaparáte je samotná spúšť. Batéria fotoaparátu je vstavaná a nabíja sa prostredníctvom USB. Dostupný je v rôznych farebných prevedeniach.

Fotografovanie v praxi

Fotoaparát som sa vybral testovať mimo mesta na chalupu. Fotoaparát vám  umožňuje fotografiu po odfotografovaní nechať uloženú na karte, alebo si ju rovno vytlačiť. Bolo príjemné sledovať radosť a nadšenie detí pri samotnej tlači fotografií. V súčasnosti je ponuka takýchto fotoaparátov dosť veľká. Sú určené hlavne na zábavu a zachytávanie momentiek na oslavách, stretnutiach s priateľmi či rôznych párty. Vytlačená fotografia vždy slúži ako pamiatka, kvalita nie je prioritou.

Zaujímavé je, že Polaroid kvalitu fotoaparátov s možnosťou priamej tlače posunul o minimálne stupeň až dva vyššie. Umožňuje plnohodnotne fotografovať, pričom fotky sa ukladajú na pamäťovú kartu. Následne si môžete niektoré vybrať a ihneď z fotoaparátu vytlačiť. Túto výhodu  sme využili aj my na chalupe a vytlačili sme si len tie fotografie, ktoré sa nám páčili. Ušetrili sme tak papier, ktorý by sme zbytočne minuli na nekvalitné alebo nepekné fotografie. Fotoaparát dokonca umožňuje aj automatické zaostrovanie, zdieľanie fotografií cez funkciu Bluetooth a možnosť natáčania videa vo Full HD rozlíšení.

Celý fotoaparát sa ovláda jednoducho prostredníctvom dotykového LCD displeja. Možnosť fotografovania a prezerania fotografií na displeji je výborná. Bol som milo prekvapený dobrou kvalitou vytlačených fotografií. Zaujal ma hlavne ich pekný filmový nádych a farebné podanie. Na fotoaparáte sa tiež dajú prednastaviť rôzne efekty, prípadne klasický rámik okolo fotografie. Vytlačené fotografie sa dajú aj nalepiť po odstránení zadného ochranného papierika. Počas víkendu sme urobili pekných pár záberov. Niektoré som nechal na karte a prikladám ich v galérii.

Na záver

Tento fotoaparát je novým vetrom do plachiet tzv. fotoaparátov s možnosťou priamej tlače fotografií. Prináša inovácie, ktoré ostatné modely tohto typu nemajú. Chcete len tak fotografovať alebo natáčať video ako na klasický digitálny fotoaparát? Nie je problém. Ak sa vám budú niektoré fotografie páčiť, kľudne si ich môžete ihneď vytlačiť. A ako bonus sa fotoaparát ovláda kompletne cez dotykový LCD, podobne ako na smartfónoch.

Polaroid Snap Touch Instant je plnohodnotný digitálny fotoaparát s možnosťou priamej tlače fotografií vo veľkosti kreditnej karty. Spomienky tak neostanú len v hlavách, ale potešia vždy pri otvorení peňaženky. Deti si zase fotografie z oslavy môžu nalepiť na skrinku v detskej izbe. Tento fotoaparát úžasne posunul možnosti bežného fotografovania a priamej tlače fotografií na vyššiu úroveň.


Ján Kandra

Fotografovaniu sa venujem už skoro 16 rokov. Začínal som ako mnoho iných fotografovaním na kinofilm a postupne prešiel na digitálnu technológiu. Tejto oblasti sa venujem aj vo svojej práci ako správca internetového obchodu Fotolab.sk. Medzi moje obľúbené žánre dlho patrilo fotografovanie krajiny. V súčastnosti fotím hlavne reportážnu fotografiu a portréty z bežného života.

Pridať komentár