CEWE Fotolab blog

Zábava s novým Instaxom mini LiPlay

Instax mini LiPlay je nový hybridný  fotoaparát od spoločnosti Fujifilm. Spája vlastnosti analógového fotoaparátu s výhodami digitálnej kamery v malom prevedení. Okrem toho novinka prináša aj mnoho iných výhod, ktoré popíšeme nižšie.

fuji instax mini li play

Ako sme napísali na začiatku, Instax mini LiPlay je hybridný fotoaparát, ktorý disponuje displejom ako model Instax Square SQ 10. Prostredníctvom displeja môžete kontrolovať zábery, ktoré fotíte, ale aj vyberať fotografie na tlač. Všetky fotografie, ktoré nafotíte sa ukladajú do internej pamäte alebo na micro SD pamäťovú kartu. To znamená, že si môžete vybrať na tlač fotografie, ktoré sa vám páčia a ste s nimi spokojní. Okrem toho môžete fotografie upraviť pred a po fotení. K dispozícii je 6 farebných filtrov ako black&white, sépia či vivid a viac ako 30 rámikov, ktoré umožňujú nafotiť vtipné zábery.  Rámiky dodávajú foteniu nový rozmer a starajú sa o zábavu. Veď kto by nemal chuť  odfotiť sa s korunkou alebo farebnými pásmi.

fuji instax foto

Fotoaparát má Bluetooth takže ho môžete ľahko prepojiť s aplikáciou v telefóne.  Aplikácia mini LiPlay umožňuje ovládať fotoaparát, čo zaručene využijete pri fotení selfie alebo tlačení fotografií, ktoré ste nafotili telefónom.

instax app

Kompaktné rozmery, ľahké prevedenie a jednoduché nabíjanie pomocou nabíjačky robia z toho fotoaparátu ideálneho spoločníka na párty alebo cestovanie.

 

Fujifilm na hybridný fotoaparát Instax mini LiPlay tiež pridalo tlačidlo s mikrofónom. Po stlačení tohto tlačidla je možnosť nahrať k fotografií zvuk, následne ho prekonvertovať do QR kódu a vytlačiť na fotografii. Táto nová vlastnosť prináša možnosť uložiť si k spomienkam z festivalu aj hudbu či zvukové pozadie, ktoré tam bolo. Potom už len odfotiť telefónom QR kód a k hudbe sa viete kedykoľvek vrátiť. 😊 Prípadne je to príjemný tip, ako si odovzdať odkaz alebo jedinečné blahoželanie k narodeninám.

instax fotky Fuji

Nový Instax mini Liplay si môžete u nás objednať v dvoch farebných prevedeniach – Elegant Black a Stone White.

Pár poznatkov na záver:

  • Fotografie sú vizuálne v lepšej kvalite, ako z ostatných nehybridných modelov Instax.
  • Možnosť uložiť zvuk do fotografie prináša milú novinku, ktorá poteší.
  • Filtre možno nastaviť len pred fotením – dodatočne nie je možné s nimi fotografie upraviť. Rámiky však viete použiť pred fotením, ale aj po ňom.
  • Počet dostupných náplní môžete sledovať na displeji formou guličiek, ale aj priamo v aplikácii v telefóne.
  • Fotoaparát môžete využiť ako tlačiarničku a cez aplikáciu si vytlačiť fotky nafotené mobilom.

Instax mini LiPlay

Chcem Instax miniLiPlay.


Sofia Kósová

Milujem cestovanie, objavovanie nových miest a zachytávania čara okamihu prostredníctvom fotoaparátu. Okrem toho preferujem kreatívne nápady na vystavenie fotografii.

Pridať komentár