CEWE Fotolab blog
barcelona cewe

Fotovýlet: Barcelona

Barcelona, mesto plné známych  pamiatok a impozantnej svetovej architektúry. Otázkou však je, či jej krásy stihnete vidieť za jeden deň. Čiastočne sa to dá. Je možné vidieť skoro všetky „must-see“ atrakcie v jeden deň. Na začiatok sa uistite, že máte na sebe pohodlné topánky a ste pripravení spraviť veľa fotografií.

Bohatá kultúra Barcelony má pre každého niečo. Budovy Antoniho Gaudího zo začiatku 20. storočia, Sagrada Familia, chutné tapas alebo pouličných umelcov. Snažili sme sa toto brilantné mesto zmenšiť na niekoľko povinných zastávok, aby ste si mohli vychutnať tie najlepšie kúsky, ktoré vám Barcelona ponúka.

Barcelona CEWE

Hlavne organizovane

Kľúčom k čo najväčšiemu využitiu času je plánovanie. Ak chcete vidieť čo najviac má zmysel si rezervovať vstupy dopredu.  Rezervovaním jednotlivých vstupov sa vyhnete čakaniu v dlhočizných radoch a ušetríte kopu času. Takéto rezervácie vám ušetria aj pár EUR, keďže sa často lístky predávajú so zľavou.

Perfektné miesta

Počas pobytu odporúčame chcieť spraviť veľa fotografií z týchto legendárnych miest, takže sa uistite, že ste pripravení fotiť bez váhania a rozruchu. Jednoducho prejdite ďalej od budovy a sústreďte sa na snímku, ktorú chcete odfotiť. Ak budete mať chuť, môžete upraviť fotografiu dodatočne.

Antoni Gaudí

Antoni Gaudi bol španielsky architekt, ktorý je zodpovedný za kultové pamiatky, ako sú Sagrada Familia, Casa Milà a Casa Batlló. Keď sa povie  slovo Barcelona, tak mnohých z nás napadne práve Gaudího meno. Legendárnu architektúru, srdce barcelonského umenia a kultúry, si jednoducho nemôžete nechať ujsť.  V skutočnosti je Sagrada Família najnavštevovanejšou pamiatkou v Španielsku – aj keď ešte nie je dokončená.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Missing weather and mindset from Barcelona. #barcelona #vacations #spain #espana #vacaciones #holidays

Príspevok, ktorý zdieľa Sofia Kosova (@sofia_kosa),

 

Casa Batlló

Casa Batlló je krásna budova v centre Barcelony, ktorá bola prerobená v roku 1904 legendou Antonim Gaudim. Rozprávkovo inšpirované umelecké dielo pre ohromujúci exteriér a interiér patrí medzi „must see“ miesta. Krásne farby, dizajn a textúra vytvárajú neopísateľnú atmosféru. Garantujeme, že budete chcieť fotografovať každý detail, takže sa uistite, že je váš fotoaparát nabitý a pripravený zachytiť každý moment.

Španielsko CEWE

Sagrada Familia

Sagrada Família je veľký rímskokatolícky kostol, ktorý je vo výstavbe a odhaduje sa, že bude úplne dokončený do roku 2032. Nenechajte sa zmiasť. Aj keď je nedokončená, je to stále nádherná a dychberúca pamiatka, ktorú by ste si nemali nechať ujsť. Stĺpy, ktoré spájajú Gaudího lásku k náboženstvu a prírode, reprezentujú stromy a zdobia strop ako lesný baldachýn.  Neváhajte a nasmerujte svoj objektív na strop!

„V prírode nie sú žiadne rovné čiary ani ostré rohy. Preto budovy nesmú mať žiadne rovné čiary alebo ostré rohy. “ – Antoni Gaudí

Casa Milà

Posledná súkromná rezidencia, ktorú navrhol Gaudí, si zabezpečila svoje miesto v architektonickej histórii. Je to vďaka funkčným a konštrukčným vynálezom v spojení s dekoratívnym dizajnom. Tieto impozantné atribúty vytvárajú úžasné fotografie, takže sa nemusíte báť fotiť. Pozrite sa na zakrivené železné trámy, ktoré pridávajú detaily do okien a tekutú povahu zakrivených parapetov. Na streche tejto úžasnej budovy nájdete veľkolepú terasu – určite sa zastavte.

Gotická štvrť (Barri Gótic)

Gotická štvrť nie je niečo, čo by ste mohli si vychutnať za hodinu. Ak chcete preskúmať túto oblasť lepšie, strávte tam celé popoludnie (alebo ráno). Gotická štvrť sa skladá z budov pochádzajúcich z rímskych a stredovekých čias. Tu sa môžete dozvedieť o židovskej histórii Barcelony, preskúmať  kde Picasso vyrastal, jesť, piť a navštíviť trh La Boqueria. Je tiež známa pre svoje očarujúce, úzke vydláždené ulice a rôzne malé nezávislé obchody a kaviarne. To robí z tejto štvrte úžasné miesto pre portrétnu fotografiu.

Barcelonská katedrála

Krásna gotická katedrála známa pre svoje chrliče, mýtické zvieratá a vitrážové okná, ktoré sa datujú viac ako 500 rokov dozadu. Stačí ak na ňu nasmerujete svoj fotoaparát a začnete fotiť.

Náš tip!

Najlepšie je fotografovať v neskorých popoludňajších hodinách.

Camp Nou

Aj keď je Camp Nou určite povinná zastávka pre futbalových fanúšikov, vie zapôsobiť aj na tých, ktorí nimi nie sú! Obrovský štadión má kapacitu 100 000 miest, čo z neho robí najväčší futbalový štadión v Európe. Ak máte chuť tu stráviť kus dňa, Camp Nou je ideálny. Ak ste veľký fanúšik, určite si viete zakúpiť aj zájazd s futbalovým zápasom. K dispozícii je tiež FC Barcelona Museum.

Miesta k jedlu

Fotografovanie jedla v slabo osvetlenej reštaurácii, na zatiahnutom/zašitom trhu alebo vo všeobecnosti v interiéri môže byť výzvou. Predtým, ako sa do toho pustíte, odporúčame vám zvýšiť vašu normu ISO. Vždy si skontrolujte ISO kamery a snažte sa nepoužívať blesk, pretože zmyje konečný obraz. Ak ste vonku, buďte opatrní pred zákernými tieňmi a odrazmi.

Las Ramblas

Las Ramblas je promenáda, ktorá je lemovaná vonkajšími trhmi, obchodmi, reštauráciami a kaviarňami. Pulzujúca a živá oblasť, ktorá prechádza srdcom centra mesta, láka veľa turistov a vždy sa nej niečo deje! (Čo znamená, že sa vždy sa nájde niečo na fotografovanie …).

Mercat de la Boqueria

Tento populárny trh s potravinami a názvom„ najlepší trh na svete “ predáva vždy čerstvé ovocie, zelenina a morské plody v Barcelone. Ak sa chcete vyhnúť reštauráciám v reťazci alebo rýchlemu občerstveniu, zamierte do Mercat de la Boqueria a nebudete sklamaní.

Môže to byť aj inšpirácia pre niektoré zaujímavé fotografie. A keď ste už tam určite sa nebráňte ochutnávke čerstvého ovocia alebo chorizza. Nezabudnite byť v strehu a zachytávajte trhových predavačov v akcii či zhon Barcelony a jej miestnych obyvateľov.

Uchovajte si svoje spomienky na posledný výlet

Páčilo sa na výlete a ste hrdí na svoje fotografie? Zhmotnite si ich ako fotoobraz a zaveste si ho na stenu. Ak nemáte veľa fotiek a preferujte fotenie mobilom vytvorte si CEWE FOTOKNIHU Pure, tak ako my. 😊

fotokniha, Pure CEWE

Chcem PURE!


Sofia Kósová

Milujem cestovanie, objavovanie nových miest a zachytávania čara okamihu prostredníctvom fotoaparátu. Okrem toho preferujem kreatívne nápady na vystavenie fotografii.

Pridať komentár