CEWE Fotolab blog
cewe-photo-award-2018-juli-slovakia

Výherca za mesiac júl je Slovák!

Teší nás úspech slovenského fotografa Miroslava Černého, ktorému sa podarilo získať spomedzi doteraz vyše 30.000 zaslaných fotografií mesačnú výhru medzinárodnej fotosúťaže CEWE Photo Award 2019. Ako všetci doterajší výhercovia, dostane aj tento fotograf poukážku v hodnote 100 Euro na CEWE fotopráce a táto fotografia automaticky postupuje do finále.

“Táto fotografia pre mňa znamená ďalší nezabudnuteľný výlet. Vždy, keď sa na ňu pozriem, tak si predstavím tú krásu v Zaanse Schans a tie zážitky, ktoré som si odniesol z výletu. A samozrejme oslavu Nového roka.” (Miroslav Černý)

cewe-photo-award-2018-juli-slovakia
Fotografia: Boots everywhere
Kategória: Architektúra a infraštruktúra

 

Príbeh výhernej fotografie…

Výherná fotografia vznikla v Amsterdame. Boli sme s priateľkou na Silvestra v Amsterdame a chceli sme tam osláviť Nový rok a samozrejme zase niečo nové spoznať. K Amsterdamu určite patrí aj skanzen Zaanse Schans, bez ktorého návštevy sme si to nevedeli ani len predstaviť. Hneď, ako sme tam prišli a videli to naživo, len s nemým  úžasom sme pozerali, aké je to všetko krásne. Tá ich kultúra, tie ich domy, mlyny, všetko sa nám páčilo. Celú dedinku sme si postupne prechádzali a všetko všade fotili, až začalo pršať. Bol to tak silný dážď, že sme boli hneď mokrí a museli sme sa niekde skryť. Prvé, čo sme videli, bol malý domček, kde sa predávali ich typické dreváky. Pre nás výborné miesto na ukrytie sa pred dažďom.

Vo vnútri bolo všetko tak krásne, farebné, že sme sa tam zdržali tak dlho, až vonku prestalo pršať. Keď sme potom vyšli von uvideli sme veľa ľudí, ktorí boli na opačnej strane toho domčeka a vtom sme to uvideli. Celá stena bola vyzdobená ich drevákmi rôznych veľkostí a farieb a perfektné miesto na pár fotiek. Po pár selfíčkach som si tú stenu musel aj odfotiť, pretože taký som už ja – všetko čo sa mi páči, musím odfotiť. A tak aj vznikla táto fotografia 🙂

Na tejto fotografii sa mi najviac páčia farby a usporiadanie drevákov. Je tam toľko rôznych farieb, ktoré spolu tak pekne ladia a usporiadanie drevákov je tak odlišné, až to vo vnútri človeka vyvoláva určitý druh harmónie a pokoja, čo celé úplne podčiarkne to okno v strede.

Môj tip pre ostatných fotografov?

Keďže som aj ja amatér fotograf tak Vám určite nemôžem dať nejaké rady, ktoré by z vás spravili profesionálov. Jediné, čo vám môžem poradiť je: Ak vás to baví, tak to robte. Ak vás baví fotiť tak ako mňa, foťte. Či už to budú krajiny, architektúra, portréty – je to jedno. Jednoducho sa niekam vyberte a foťte. Nikdy neviete, kedy vznikne fotografia ako vznikla tá moja. A nezáleží na tom, s čím fotíš. Ja som túto fotografiu spravil na mobil a pozrite sa až kam sa dostala.

Pozrite si ďalších doterajších mesačných výhercov

Monika Michalikova

Pridať komentár