CEWE Fotolab blog

INSTAX Square SQ6

Fujifilm si na toto leto pripravil novinku INSTAX SQUARE SQ6. Táto novinka prichádza po takých fotoaparátoch ako Instax MINI či INSTAX SQ 10. Štýlový fotoaparát, ktorý umožňuje používateľom vychutnať si okamžitú fotografiu.

Nový Instax fotí štvorcové fotografie, podobne ako SQ10, ktorý bol uvedený na trh minulý rok. Avšak SQ6 sa približuje svojim vzhľadom skôr k Instax Mini. Ideálna veľkosť a štvorcový formát napomáha k dobrému držaniu a dodáva na atraktivite fotoaparátu.

Dizajn je však omnoho štýlovejší oproti jeho predchodcom. Štýlovosť  tohto fotoaparátu je ďalším dôvodom, prečo ho majú chuť ľudia vyskúšať. Mnoho ľudí porovnáva vzhľad fotoaparátu s logom Instagramu. Či je to zámer Fujifilmu, aby bolo okolo fotoaparátu viac ruchu alebo je to len náhoda sa asi nedozvieme. Tento štýlový fotoaparát je navyše dostupný v troch farebných prevedeniach.

Nové režimy

Fotoaparát má niekoľko nových režimov, ktoré robia z fotenia s ním ešte väčšiu zábavu. Okrem automatického režimu, môžete využiť selfie režim, makro, krajina, dvojitá expozícia a upravovanie svetla (stmavenie a zosvetlenie snímky).

Makro režim, ako už napovedá názov, umožňuje sústrediť sa na objekty z blízka.  Pre milovníkov selfie si Fujifilm pripravil režim selfie, ktorý s časovým odpočítavaním umožňuje jednoduché fotenie. Vo Fuji mysleli aj na to, aby ste sa pri fotení selfie vedeli skontrolovať a správne nastylovať na fotku, a preto na prednú časť fotoaparátu umiestnili malé zrkadielko.

Dvojitá expozícia ma oslovila asi najviac. Milá zábavka, ktorá umožní hru so zábermi a prekrývanie dvoch snímok na jednom filme.

Okrem týchto vymožeností pri nákupe fotoaparátu získate aj farebné kryty na blesk, ktoré  zmenia farbu celej fotky. S ich pomocou vytvoríte originálny snímok bez externého digitálneho zásahu.

Pár slov na záver

Instax Square SQ6 je podľa mňa jeden z najlepších INSTAX fotoaparátov dostupných na trhu. Krásny dizajn, jednoduché ovládanie, štvorcový formát a rozmery fotoaparátu sú ideálne na fotenie. Ak vám tieto body nestačia, je tam väčšie množstvo fotografických režimov a farebné filtre na blesk. Tieto rozšírené možnosti predstavujú nekončenú zábavu pri fotení.

Okrem všetkých pozitívnych vecí, musím spomenúť aj menší mínus – hľadáčik. Neviem či to bolo len mojou šikovnosťou, ale vždy keď som mala objekt fotenia v hľadáčiku v strede na fotke bol umiestnení na kraji alebo vôbec. Hlavne v prípadoch, keď som skúšala fotiť makro. Preto som potom skúšala fotiť rôznymi spôsobmi a nakoniec som našla to, čo mi najviac vyhovovalo.

pokus o fotenie zblízka – MAKRO (pokazené)

 


 

Sofia Kósová

Milujem cestovanie, objavovanie nových miest a zachytávania čara okamihu prostredníctvom fotoaparátu. Okrem toho preferujem kreatívne nápady na vystavenie fotografii.

Pridať komentár