CEWE Fotolab blog

Vianočné trhy v Žiline

December, mesiac s najkrajším obdobím v roku, keď mnoho z nás na Vianoce spomalí strávi toto obdobie so svojim blízkymi. Predtým však skoro každý s nás navštívi Vianočné trhy vo svojom meste. Vianočné trhy v Žiline sú vhodným začiatkom ako sa správne naladiť na vianočnú náladu.  Rok čo rok majú krajšiu výzdobu a lepší program.

Vianočné trhy budú aj v tomto roku v sprievode hudobného programu, kde zažijete vystúpenia od folklórnych súborov, cez vystúpenia jazzových, swingových, rockových kapiel až po divadelné predstavenia pre deti, ktoré dotvoria vianočnú atmosféru. Ako rok predtým, tak aj tento rok sa budú vianočné trhy konať už o týždeň skôr, oproti minulým rokom a to v období od 23.11. do 23.12. 2018 na Mariánskom námestí. Vianočný stromček rozsvieti 5.decembra Mikuláš a obdarí poslušné deti sladkosťami.

Na vianočných trhoch nájdete veľa stánkov s rôznymi dobrotami ako je cigánska pečienka, guláš z diviny, grilovaný oštiepok alebo sladké maškrty ako napríklad makovo-višňová štrúdľa a trdelník. Čo by to bolo za vianočné trhy bez horúcich nápojov? Nájdete tam punč, medovinu, varené vínko, horúcu čokoládu, čaj, ale aj nealko punč. Okrem stánkov s občerstvením na vianočných trhoch v Žiline nájdete aj remeselné stánky, kde predávajú vianočnú výzdobu, drevené a keramické výrobky, ale aj výrobky z vlny a dokonca aj ručne vyrábané hračky pre deti.

Na trhoch nájdete aj drevený betlehem a klzisko kde sa môžu deti spolu s rodičmi poriadne vyblbnúť.

Vstup na klzisko je úplne zadarmo a je tu aj možnosť požičať si ľadové korčule za menší poplatok.

Čo máte najradšej na Vianočných trhoch? Atmosféru? Jedlo? Dajte nám vedieť čo sa vám najviac páči. 😊


Lukáš Podracký

Milujem cestovanie a fotografovanie. Bez fotoaparátu ma na výlete, turistike nestretneš. Fotkou sa viem vrátiť v čase a pripomenúť si zážitky. Rád poradím, nájdeš ma vo Fotolab Žilina.

„Hovorí sa, že svet je ako kniha a tí, čo necestujú, akoby čítali tú istú stránku dookola“.

Pridať komentár