CEWE Fotolab blog
fotokniha, CEWE FOTOKNIHA

Tipy na titulku CEWE FOTOKNIHY

Ako si najlepšie pripomenúť najkrajšie chvíle? No predsa v CEWE FOTOKNIHE! Pohodlne sa usadíte v kresle, spravíte si pohodu a prelistujete si tie najlepšie zážitky z roku vo fotoknihe.

Pri tvorbe fotoknihy sa mnoho z nás sústredí na fotografie vo vnútri. Na štýl jednotlivých strán, kliparty či motív, ktorými dotvorí celkový dojem z CEWE FOTOKNIHY. Avšak netreba zabúdať aj na titulnú stránku (obal) fotoknihy.

Pripravila som pre vás rôzne tipy tituliek, ktoré oslovia a potešia každého tvorcu fotokníh. Do tipov sme nezabudli pridať aj exkluzívnu úpravu v podobe lakovaného, strieborného a zlatého efektu.

Cestovateľská titulka

Veľa z nás vo svojom voľnom čase cestuje. Počas ciest po svete alebo doma po Slovensku vidí mnoho krásnych miest, ktoré si fotí. Fotografie plné spomienok a zážitkov si zaslúžia byť uchované aj v tlačenej podobne napríklad v CEWE FOTOKNIHE. Ako však zaujať už titulkou?

  • Geometria

Využite geometrické formáty ako rámiky fotografií, ktoré spoločne vytvoria jeden tvar. Či si už vyberiete štvorce, trojuholníky alebo kruhy je len na vás! Ja som zvolila trojuholníky a naskladala som ich vedľa seba aby vytvorili  jeden pás.

Tip! Najprv si vyberte fotografie, ktoré chcete umiestniť na titulku. Podľa toho si vyberiete jednoduchšie formát geometrických tvarov, ktoré na obale chcete použiť. Geometrické tvary nájdete na ľavej strane v menu pod názvom Masky a Rámčeky.

  • Jednoduchosť

Asi každý z nás pozná výrok menej je niekedy viac. Toto môže platiť aj pri titulke CEWE FOTOKNIHY.

Vyskúšala som to pri tvorbe titulky z výletu v NEW YORKU. Jednoduchosť som posilnila farebnou kombináciou biela, šedá a čierno-bielou fotografiou.

  • Povrchová úprava – lakovaný efekt

Pri tvrdej väzbe môžete dodať fototknihe dizajn aj povrchovou úpravou. Niektoré texty, motívy môžete zvýrazniť pomocou lakovaného, strieborného a priesvitného efektu, ktorý je vytvorený špeciálnym lakom.

Jedinečná úprava, ktorá vystupuje z obálky fotoknihy dodáva slávnostný nádych a pekne zvýrazní nadpisy či iné prvky, ktoré si môžete vybrať z našej ponuky v softvéri.

CEWE, CEWE FOTOKNIHA

Rodinná titulka

Mnoho z vás si prostredníctvom fotokníh uchováva spomienky z rodinných výletov alebo si tvorí prehľad spoločného roku.  Ako inšpiráciu na  rodinnú titulku som si prelistovala štýly, ktoré nájdete v našom softvéri. V ponuke nájdete štýly vhodné na rôzne udalosti /témy fotoknihy ako napríklad cestovanie, rodina, dieťa, svadba či narodeniny.

V štýloch som si zvolila – SEVERNÉ MORE, ktorý som upravila do rodinného motívu.

Svadobná titulka

Okrem cestovania a rodinných zážitkov si mnoho z vás tvorí CEWE FOTOKNIHY so svadobnou tématikou. Z tohto dôvodu som jednu na skúšku vytvorila aj ja.  Strieborný efekt dodá fotoknihe z významnej udalosti akou je svadba eleganciu a profesionálny vzhľad.

Tip! Kombinácia krásnych fotografií a úprava lakovaným efektom potvrdzujú,  že minimalizmus má svoje čaro.

Detská CEWE FOTOKNIHA

Život s deťmi je rýchly, ani neviete ako a prvý rok je za vami. Uložte si spomienky na prvé kroky, jedlo či výlety do fotoknihy.

Pri tvorbe detskej titulky som opäť hľadala inšpiráciu v štýloch.  Následne som si jeden vybrala a upravila do modrej chlapčenskej farby.  Okrem štýlov som využila aj ponuku pozadia, ktoré nájdete v sekcii pozadie. Modré guličky dotvárajú fotoknihe hravosť a detskú radosť.

Ak máte iné nápady na tipy na titulku, pochváľte sa nám alebo nám ich napíšte. 🙂


 

Sofia Kósová

Milujem cestovanie, objavovanie nových miest a zachytávania čara okamihu prostredníctvom fotoaparátu. Okrem toho preferujem kreatívne nápady na vystavenie fotografii.

Pridať komentár