CEWE Fotolab blog

Simulátor objektívov

Neviete sa rozhodnúť, aký objektív si k vašej zrkadlovke alebo systémovému (CSC) fotoaparátu zaobstaráte? Ohnisková vzdialenosť uvedená na objektíve vám nič nehovorí a neviete si predstaviť, o aké priblíženie ide? Práve pre vás sme pripravili simulátor objektívov, ktorý vám pomôže objasniť a priblížiť význam číselného údaju umiestneného na objektíve.

Vyskúšajte si simuláciu širokouhlých objektívov alebo teleobjektívov určených na veľké vzdialenosti. Prostredníctvom simulátora máte možnosť vyskúšať si rôzne druhy záberov od ultraširokého 10 mm až po extrémne priblíženie teleobjektívu v hodnote 600 mm len prostredníctvom pohybu kurzora. Na spodnej časti obrazovky sa vám zobrazia objektívy z našej ponuky spĺňajúce parametre zvolené na simulátore. K dispozícii máte rýchly a prehľadný spôsob výberu najvhodnejšieho produktu pre žáner, ktorý fotografujete.

Najčastejšie používané objektívy sú pevné a svetelné ohniská 35 a 50 mm určené na fotenie portrétov, či pouličnú fotografiu. Širokouhlé objektívy sa využívajú na fotenie krajiny a panorám. Na šport a vzdialené objekty (fotenie zvierat v prírode, preteky motocyklov a iné) sú vhodné teleobjektívy.

Veríme, že náš simulátor objektívov vám uľahčí výber toho správneho produktu.

Ján Kandra

Fotografovaniu sa venujem už skoro 16 rokov. Začínal som ako mnoho iných fotografovaním na kinofilm a postupne prešiel na digitálnu technológiu. Tejto oblasti sa venujem aj vo svojej práci ako správca internetového obchodu Fotolab.sk. Medzi moje obľúbené žánre dlho patrilo fotografovanie krajiny. V súčastnosti fotím hlavne reportážnu fotografiu a portréty z bežného života.

Pridať komentár