CEWE Fotolab blog

Fotokniha ako darček pre starých rodičov

Ako potešiť starých rodičov na Vianoce a darovať darček, ktorý im bude pripomínať ich rodinu každý deň? CEWE FOTOKNIHA plná momentov z uplynulého roka je zaručene tá správna voľba.

Chcete prekvapiť starých rodičov a venovať im krásny darček, ktorý im bude robiť radosť ešte veľmi dlho? Našli sme spôsob, ako vyčariť úsmev na ich tvárach a priblížiť im rodinné zážitky a dobrodružstvá. Rodinnú CEWE FOTOKNIHU si budú prezerať každý deň a budú môcť sledovať, ako ich vnúčatá rastú.

Nápady na úspešnú fotoknihu pre starých rodičov

Svadba alebo výročie ponúka úžasné príležitosti na vytvorenie fotoknihy pre starých rodičov z mnohých krásnych okamihov dňa a doterajšieho života. Často sa zhromaždí celá rodina – vznikne tak tiež niekoľko pekných fotografií s príbuznými, ktoré inak až tak často nevidíte.

Starých rodičov samozrejme vždy zaujíma najmä rast a život ich vnukov a pravnukov. Detská knižka, v ktorej zdokumentujete napríklad prvé kroky, alebo rodinný fotoalbum ako darček s najlepšími spomienkami na uplynulý rok alebo s najkrajšími fotkami tých najmenších ich zaručene poteší! Samozrejme, nemôže ublížiť, ak na obrázkoch vidno dedka a babku – a tiež spolu s deťmi a rodičmi.

Náš tip: Vyfoťte rovnakú fotografiu podľa starej fotografie prarodičov so svojimi vlastnými potomkami – to vašich starých rodičov určite rozosmeje!

Rodinný album so starými a novými fotografiami je vynikajúci pre malých aj veľkých! Požiadajte starú mamu a dedka o staré obrázky, ktoré môžete potom naskenovať a vložiť do ich fotoknihy. Týmto spôsobom môžete priamo porovnávať niekoľko generácií rodiny.

Ročenka z uplynulého roka: Pre každý rok s vnúčatami vytvoríte CEWE FOTOKNIHU, v ktorej zbierate fotografie a malé pamiatky. V jednej fotoknihe tak zachytíte tie najdôležitejšie udalosti roka ako narodeniny, prvé dni v škole či škôlke, rodinné výlety alebo víkendy u starkých.

Náš tip: Ak dieťa už vie písať, nechajte niektoré strany prázdne, aby mohlo napísať prarodičom odkaz alebo nakresliť obrázok.

Tipy na dizajn fotoknihy pre babičky a dedkov

Čitateľné texty

Označte fotografie svojich rodinných príslušníkov ich menami, aby bolo aj po rokoch jasné, ktoré roztomilé pravnúča alebo vnúča má dedko v náručí. Uistite sa, že je tam výrazný kontrast s pozadím a veľké, ľahko čitateľné písmená.

Ozdobte fotoknihu klipartmi

Na zdôraznenie romantickej nálady použite kliparty z nášho softvéru CEWE fotosvet. Prejdite si priečinky „Kvetiny“, „Deti“, „Emócie“ alebo „Láska“. Určite nájdete niečo pekné pre každú príležitosť!

Stiahnuť softvér CEWE fotosvet

Stavte na veľkosť

Celkovo knihu navrhnite vhodne pre seniorov. Okrem čitateľného písma zvoľte aj vhodnú veľkosť fotografií. Na väčšie fotky sa ľahšie sústredí aj pozerá a celkovo bude knižka prehľadná. Ak je pre vás jeden motív na jednej strane príliš nudný, ozdobte ho ozdobným rámom.

Vyberte správny formát a papier

Formát by mal byť tiež dostatočne veľký a ľahko použiteľný. Z tohto dôvodu odporúčame CEWE FOTOKNIHU Veľkú na matnom fotopapieri. Plochá väzba typu lay-flat umožňuje ľahké otvorenie knihy bez jej držania. Ideálna na položenie na stôl alebo na kolená. Pevná väzba je ľahko uchopiteľná a zaručuje maximálnu stabilitu.

Želáme vám veľa radosti pri tvorení a tiež prezeraní vašich rodinných fotokníh.

Daniela Ružovičová

Mám rada zimu, cestovanie a severské krajiny. Život v Bratislave striedam s výletmi do prírody a do hôr, s fotoaparátom v ruke.

Pridať komentár