CEWE Fotolab blog

Moja prvá CEWE FOTOKNIHA cez iPad

Príbehy našich zákazníkov : Martin Šurka

Fotografia a nové technológie sú pre Martina Šurku veľmi zaujímavé, a preto rozhodnutie vytvoriť si prvú fotoknihu prostredníctvom mobilnej aplikácie CEWE FOTOSVET bolo od začiatku celkom jasné. Inšpirujte sa jeho príbehom pre tvorbu vlastnej fotoknihy kedykoľvek a kdekoľvek bez obmedzení s vaším smartfónom alebo tabletom.

Martin Šurka – povolaním ekonóm, ale dušou umelec, ktorý rád fotografuje, kreslí a vytvára počítačové grafiky. V roku 2015 bol finalistom súťaže o najkrajšiu CEWE FOTOKNIHU, v ktorej sa umiestnil na 3. mieste. So svojou rodinou žije v Banskej Bystrici.

Na fotografii ma fascinuje schopnosť zastaviť čas a zachytiť milisekundu, ktorá veľakrát dokáže rozpovedať dlhý príbeh….Začínal som s fotením farebných abstraktných makrofotografií, ktoré boli skôr takým umeleckým obrazom, ako klasickou fotografiou. Postupne sa mojím hlavným motívom stala moja rodina a moje tri deti, ktoré sú neustálym zdrojom inšpirácie. Zažívame s nimi stále nové a nezabudnuteľné momenty, ktoré si chceme uchovať navždy.

V čase, kedy fotoknihy ešte neexistovali, som si vyrobil vlastnú ručne robenú knihu, v ktorej som do čierneho tvrdého papiera vyrezával pasparty a vkladal fotografie…bola to taká fajnová ručná práca, ktorá mala nepochybne tiež svoje čaro, ale pamätám si, že som ju vyrábal asi týždeň. Dnes je mojím najlepším a najčastejšie používaným umeleckým nástrojom okrem fotoaparátu iPad. Všetky dobré fotky končia v ňom, kde ich následne editujem v rôznych aplikáciách. Aj prvú fotoknihu som vytvoril v iPade prostredníctvom aplikácie CEWE FOTOSVET. Veľmi sa mi páčila jednoduchosť a možnosť výberu fotiek priamo z knižnice iPadu, a to všetko v pohodlí kresla alebo gauča.

Na CEWE FOTOKNIHE  sa mi najviac páči jednoduchosť jej prípravy, výber z množstva variant a formátov a rýchlosť dodania. Témou mojich fotokníh je okrem rodiny aj architektúra a príroda. Prostredníctvom fotografií zachytávajú naše osobné príbehy. Tie sú pre nás veľmi vzácne, lebo častokrát iba my vieme, kde fotografie vznikli a aký príbeh je v nich ukrytý.

Fotoknihy sú v našej rodine veľmi obľúbené, každý si ich rád prelistuje a zaspomína na prežité zážitky.


 

 

Sofia Kósová

Milujem cestovanie, objavovanie nových miest a zachytávania čara okamihu prostredníctvom fotoaparátu. Okrem toho preferujem kreatívne nápady na vystavenie fotografii.

Pridať komentár