CEWE Fotolab blog

Príbehy našich zákazníkov – finalistov CEWE FOTOKNIHA ROKA 2016 II.časť

Finalisti súťaže CEWE FOTOKNIHA ROKA 2016 sa s nami podelili o svoje skúsenosti s tvorbou fotokníh, ktoré im priniesli veľa radosti a stali sa ich srdcovou záležitosťou. Nechajte sa strhnúť ich nadšením pre tvorbu vlastnej CEWE FOTOKNIHY.

Jana Smrečková – Tip poroty DECEMBER 2016

Fotografovanie je moje hobby. Som síce len amatérsky fotograf, ale fotoaparát som chytila do rúk už ako dieťa. Najskôr to boli zvieratká, dnes spájam fotografovanie s cestovaním, čo je mojou vášňou. Mám síce zrkadlovku, ale aj telefón slúži ako skvelý vreckový fotoaparát, ktorý sa hodí najmä na selfie.

CEWE FOTOKNIHU poznám už niekoľko rokov a momentálne pracujem na šiestej. Páči sa mi jej flexibilita, kreativita a originalita. Som kreatívny človek a rada tvorím veci, ktoré sú originálne. V CEWE FOTOKNIHE som mohla naplno popustiť uzdu mojej fantázii a tvoriť. Páči sa mi, že fotografie dostávajú nový rozmer. Ich cieľom nie je len zaznamenať určité situácie, ale aj pobaviť, vytvoriť príbeh, kroniku, jednoducho vytvoriť skutočnú knihu a nie len album s fotografiami. Keďže milujem cestovanie, moje fotoknihy sú pre mňa akýmsi originálnym cestopisom, ktorý zaznamenáva všetky krásne, vtipné a výnimočné momenty či už vo fotografiách alebo slovne.

Príbeh finálovej fotoknihy Rómeo a Júlia na cestách nielen talianskych

To, že chcem vytvoriť CEWE FOTOKNIHU z výletu po Taliansku, som mala naplánované už dlhšie, ale ako bude vyzerať, prišlo spontánne v momente, ako som otvorila CEWE program. Prvé písmená našich krstných mien máme s priateľom rovnaké ako Rómeo a Júlia. Keďže sme boli v Taliansku a nevynechali sme ani Veronu, bola to skvelá téma na príbeh. Pre mňa originálny nápad som už len doladila fotografiami, ktoré boli v tvare filmového pásu. Keďže film Rómeo a Júlia vznikol na základe literárnej predlohy, nemohla som si odpustiť obsah, ktorý má každá kniha. No a pri cestopise je najvhodnejším obsahom itinerár. Na záver som aspoň slovne popísala celý výlet, aby sme si mohli o pár rokov pripomenúť, čo všetko sme prežili ako „Rómeo a Júlia“.

Andrej Vida –  Fotokniha mesiaca DECEMBER 2016

Fotografovanie ma sprevádza odmalička. Rodinné alebo dovolenkové fotografie sme si vždy zakladali do albumov. Rád sa k nim vraciam dodnes. Naozaj vážnejšie som fotografovaniu „prepadol“ pred 6 rokmi, keď som sa stal šťastným majiteľom digitálnej zrkadlovky. A odvtedy sa stále učím, ako sa zlepšovať. CEWE FOTOKNIHA je podľa mňa pokračovaním spomenutých fotoalbumov. Ale v neporovnateľne vyššej kvalite a možnostiach spracovania. Mojou inšpiráciou boli priatelia, ktorí si takto zaznamenávajú svoje cesty po svete.

Tvorba CEWE FOTOKNIHY

Oceňujem kvalitu, veľký výber rozmerov, nespočetné možnosti úprav, vkladanie textu, atď. Hlavne sa mi však páči to, že si utriedim fotografie a spomienky tak, ako ich chcem mať ja. Dôležité je i to, že pri každej ďalšej fotoknihe sa človek učí, ako ju spraviť krajšou a zaujímavejšou. Moja prvá fotokniha bola vianočným darčekom pre starých rodičov. Mohli si v nej pozrieť, ako im rastie vnučka. Ďalšími témami sú rodina, dovolenky a cestovanie.

Príbeh finálovej fotoknihy – OKINAWA

Snažil som sa zachytiť našu cestu do rodiska karate, na Okinawu. Mali sme možnosť zažiť na vlastnej koži tréningy u skutočných majstrov. Výnimočné to bolo aj tým, že prvýkrát povolili účasť na tréningoch našim deťom a juniorom. Potešilo nás, že majstri boli spokojní ako dobre cvičia. Je to totiž nastupujúca generácia, ktorá má šíriť karate v budúcnosti.

Janka Hromníková – Víťaz online hlasovania

V roku 2009 môj manžel napísal svoj prvý cestopisný príbeh a ja som mu ako prekvapenie chcela tento cestopis spraviť ako knihu. Netušila som, ako by som to mohla spraviť a vtedy som na internete natrafila na absolútne novú vec – CEWE FOTOKNIHU. Stiahla som si softvér a stala som sa závislou.

Tvorba CEWE FOTOKNIHY

Pre mňa je rozhodujúca prehľadnosť a intuitívnosť. Neznášam návody, nedokážem sa prinútiť ich čítať a učiť sa čo a ako funguje. K môjmu projektu sa môžem vrátiť kedykoľvek a môžem pracovať aj offline. Pri rodinných oslavách a stretnutiach s priateľmi, alebo len tak večer v rámci relaxu, si môžeme knižku prelistovať a zaspomínať. Väčšinu našich fotokníh pripravujem ako spoločný vianočný darček pre mňa, môjho manžela a prípadne pre priateľov, ktorí sa s nami konkrétnej cesty zúčastnili. Je to unikátny osobný darček.

Príbeh finálovej fotoknihy Vasiľ Go Home

Vasiľ Go Home je príbehom našej bláznivej cesty na starej 32 ročnej Lade z Mongolska až domov na Slovensko. Bolo to absolútne neplánované šialenstvo, z ktorého máme kopu úžasných zážitkov a spomienok. Veľa ľudí s nami prežívalo našu cestu na internete, ale pre nás je fotokniha jedinečná forma uchovania všetkého, čo sa nám na ceste prihodilo.

Ak sme vás inšpirovali, môžete sa zapojiť do 8.ročníka súťaže CEWE FOTOKNIHA ROKA 2017.

Stačí ak si stiahnete náš softvér a vytvoríte si CEWE FOTOKNIHU prostredníctvom vašich fotografií a zážitkov.


 

 

 

 

 

 

 

 

Sofia Kósová

Milujem cestovanie, objavovanie nových miest a zachytávania čara okamihu prostredníctvom fotoaparátu. Okrem toho preferujem kreatívne nápady na vystavenie fotografii.

Pridať komentár