CEWE Fotolab blog

Prečo sa oplatí tlačiť fotografie

Spomienky z detstva, prvých výletov ako aj spoločných dovoleniek nám aj po dlhšom čase najlepšie pripomenú fotografie. Či už fotíte mobilom alebo fotoaparátom, vždy sa snažíte zachytiť pre nás najkrajšie momenty.

Častokrát tieto fotografie končia uložené v mobiloch, v tom lepšom prípade vo vzorne vytvorenej zložke v počítači alebo externom médiu. Tento spôsob uchovávania fotografií však nemusí byť ten najlepší.

Veľmi často sa na predajni stretávam s tým, že zákazníci prídu s mobilom kde majú až 5 000 fotiek a chcú si ich vytlačiť lebo prišli na to, že inak si tie fotografie nepozerajú. Niekedy sa len rozhodnú prevetrať priečinky v počítači. Urobia si výber najlepších fotografií a objednajú si ich pomocou našej stránky alebo prehľadného softvéru Môj CEWE FOTOSVET. Prípadne prídu k nám na predajňu, kde im veľmi ochotne pomôžeme a poradíme pri okamžitej tlači z kioskov.

Práve tieto prípady sú, pre nás vyznávačov fotografie, pozitívne. Veď si to priznajte. Koľkokrát ste si prezreli fotografie v telefóne alebo počítači po tom ako ste ich nafotili a uložili? No dobre, tak možno mesiac po dovolenke, keď ste ešte v takom dovolenkovom opojení alebo po nejakej skvelej akcii. Po čase však fotky upadnú do zabudnutia a jedinú funkciu, ktorú spĺňajú je, že nám zaberajú miesto v pamäti či na disku.

Pritom tam nájdeme fotografie, ktoré by bolo škoda ukrývať pred svetom. Prečo by ste sa nemohli pochváliť vytlačenou fotografiou pred známymi? Fotografia je oveľa pohodlnejšia a hlavne jednoduchšia na ukážku návšteve. Zároveň nemusíte celú návštevu ťahať od stola k počítaču, prípadnej jednej veľkej obrazovke, kde elektronicky prelistujete tisícku fotografií. Zo skúsenosti viem, že veľa fotiek sa len tak prelistuje a možno by si zaslúžili viac pozornosti. Nehovoriac o tom, že tlačiť sa pred jednou obrazovkou, počítačom nie je najpohodlnejšie.

Čo v prípade ak mobil či počítač vypovedá službu? V tom okamihu sa človek zhrozí, čo bude s fotografiami. Verte mi, viem o čom rozprávam. Mne osobne sa stala podobná skúsenosť. Pri inštalácii nového operačného systému do notebooku, sa nám podarilo s bratrancom zničiť 14 rokov mojich spomienok v podobe fotografií. Nemal som ich veľa vytlačených a preto sa môj fotoživot začínal od začiatku. Ak však máte fotografie stále niekde uložené a viete sa k nim vrátiť, tak je to lepšia situácia.

Dnes si už dávam väčší pozor. Aj keď fotografie ukladám na externé disky, snažím sa tie najlepšie spomienky vo forme fotografií uchovať pomocou tlače alebo spracovaním do obľúbenej CEWE FOTOKNIHY.

Neváhajte, prehrabte sa vo svojich mobiloch, počítačoch či externých diskoch a nebojte sa vytlačiť si najkrajšie spomienky. Určite to neoľutujete. Prípadne sa zastavte na našich predajniach kde vám s radosťou poradíme.


 

Peter Brejda

Kombinácia čiernobielej a reportážnej fotografie je pre mňa tou najkrajšou fotografiou. Milujem fotenie na kinofilm. Mám rád humor, smiech a hokej je pre mňa celoživotná láska :-)

Pridať komentár