CEWE Fotolab blog

Poznáme výhercu súťaže #unescoscewe – je ním Slovák!

Minulý piatok sa náš slovenský tím stretol s českými kolegami na vyhodnotení česko-slovenskej súťaže UNESCO s CEWE v nádhernom areáli Lednického zámku, ktorý je UNESCO pamiatkou v Českej republike. Vyberali sme 20-tich výhercov z 1 274 fotografií označených na Instagrame s #UNESCOSCEWE.

Česko-slovenský tím CEWE, Lednický zámok

Čo hovoríte na náš výber?

Výherca 1. miesta (SK): Milan Mlynarčik, Spišska Kapitula – inverzia

 

Čo na výhernú fotku hovorí jej autor Milan Mlynarčík?

“Fotku som odfotil náhodne, keď som šiel jedno októbrové ráno fotiť inverziu na Spišský hrad. Už od 6 rána som bol na hrade, ale hmla sa držalo dlho vysoko. Až po 2,5 hodinách čakania ustúpila hmla nižšie a začali z hmly vykúkať prvé objekty. Fotil som to čo už bolo nad hmlou a zaujalo ma. Po chvíli z hmly vystúpili doslova len špičky Spišskej kapituly, tak som chvíľu počkal a výsledok je už na danej fotke.”

Výherca 2. miesta (CZ): @svatopluk_v, Vila Tugendhat, Brno

 

Výherca 3. miesta (CZ): @anet_dvo, Kampa Island, Praha

 

4. – 10. miesto

 

11. – 20. miesto

Všetkým výhercom srdečne gratulujeme!

Slovenských výhercov sme kontaktovali prostredníctvom Instagramu @fotolab_sk, českých výhercov budú kontaktovať českí kolegovia prostredníctvom @fotolab.cz.

V TOP 20-tke sa umiestnilo 7 fotografií od slovenských autorov s týmito UNESCO pamiatkami zo Slovenska: Spišské Podhradie, Banská Štiavnica, Bardejov, Dobšinská ľadová jaskyňa a Spišský hrad. Ostatní 13-ti výhercovia sú z Českej Republiky, najfotografovanejšie české UNESCO pamiatky boli Praha a Český Krumlov.

Na záver by sme sa s vami radi rozlúčili, ešte sa ohlásime v súvislosti s darom vo výške 250 Eur (prispeli ste s každou fotografiou v súťaži sumou 0,20 Eur), ktorú darujeme slovenskému UNESCO.

Česko-slovenský tím CEWE

 

Viete čo je  zelňačka? Aké české výrazy vás pobavili? Podeľte sa s nami o ne v komentári.


Monika Michalikova

Pridať komentár