CEWE Fotolab blog

Peak Design Everyday Tote – Najlepšia fototaška na svete, je pri vás, aj keď nefotíte!

Patrím medzi fotografov, ktorí fotobrašne, ktoré za svoj život vyskúšali, rátajú na desiatky. Predpokladám, že aj keď to tak u veľa z nás nie je, nie sme spokojní so svojou aktuálnou fotobrašnou, batohom či puzdrom.

Môj fotografický život zmenil startup zo Silicon Valley – spoločnosť Peak Design. Ich produktová rada fototašiek Everyday je známa už aj na Slovensku. Everyday – znamená každodenný. Pýšia sa tým, že robia veci v štýle „fotografi pre fotografov“, „horolezci pre horolezcov“ (preto názov firmy obsahuje slovo Peak – vrchol). Po skalách neleziem, no fotografickú techniku so sebou nosím už viac ako 10 rokov, pravidelne. Everyday. Nuž, mohol som to vedieť hneď na začiatku mojej fotografickej púte, že kým moja fotobrašna nebude obsahovať v názve toto čarovné slovné spojenie, budem s taškami len tápať.

peak design fotobrašna

Postupne z produktovej rady Peak Design Everyday predstavím všetky produkty, s ktorými som mal tú česť, a ktoré z väčšiny dodnes používam. Patrí medzi ne batoh, messenger taška a sling okolo ramena. Jedna z nich však vyniká nad všetkými – Peak Design Everyday Tote. V šedom (Ash) farebnom prevedení je ešte viac „everyday“. Čierna má podľa mňa taký ten klasický look fotografických brašien, aké poznáme od svetových výrobcov.

peak design tote bag

Tašku som si kúpil neskromne priamo v jej rodisku, v predajni Peak Design v San Franciscu, v ich vlajkovej lodi (flagship store). Niežeby som po ňu cestoval až tam, no nikde inde zatiaľ k dispozícii nebola a ako som už písal, pred nákupom fotobrašieň mám už aký taký rešpekt. O kvalite služieb v obchodoch v Amerike, akým je Peak Design Flagship store, sa budem venovať v samostatnom blogu, ktorý bude venovaný návšteve Silicon Valley.

 

Prosím si fotobrašňu.

Peak Design Everyday Tote je najflexibilnejšia fototaška na svete. Vstupovať môžete do nej z troch rôznych strán a má minimálne štyri spôsoby nosenia. V štýle tote – v ruke alebo na ramene, po rýchlom „prekáblovaní“ popruhov ju môžete niesť ako messenger, alebo v istých situáciách na chrbte ako batoh. Tento spôsob využívam najmenej, jeho komfort sa ani z ďaleka nerovná komfortu nosenia skutočného batohu.

peak design tote bag

Flexibilitou samou je vnútro tašky, ktoré obsahuje dve, pre Peak Design typické, origami prepážky. Taška má až nevídanú kapacitu. Aj keď sa zdá, že už je plná fotoaparátov a objektívov (naozaj som použil množné číslo), ešte stále môžete nechať otvorený vrchný magnetický uzáver (!) a priložiť do tašky bundu, fľašu s vodou a nabíjačku na e-bike. Tak ako tote dizajn nákupných tašiek, môžete ju naplniť až po miesto, kde tašku držíte za popruhy.  Vďaka ním z nej nevypadnú veci, ktoré z tašky vytrčajú. Vďaka tomu je Everyday Tote mojim každodenným spoločníkom či už v práci k obleku, na bicykli, pri pikniku s deťmi, pri profesionálnom fotografovaní svadby a eventov, či pri výlete s rodinou. Dovolím si tvrdiť, že ani tvorcovia tejto tašky nečakali, aký zázrak na svet prinášajú. Nikdy vás nezradí a okamžite sa prispôsobí tomu, čo potrebujete odniesť.

fotobrašna, cewe fotolab

Ku tomu všetkému, tak ako väčšina produktov Peak Design, môžete túto tašku položiť na zem a ona stojí, nespadne, nemusíte ju o nič opierať. Aj vďaka tomu som ju nemusel ani raz čistiť a to ju používam DENNE (Everyday) už 427 dní. Rád by som sa teraz venoval nevýhodám, no naozaj som žiadne nespozoroval.

Tašku Peak Design Everyday Tote odporúčam každému, bez rozdielu. Či ste profesionálny fotograf s väčším počtom objektívov či tiel fotoaparátu, alebo fotonadšenec s mirrorless fotoaparátom, Everyday Tote bude s vami každý deň bez kompromisov.

Podrobnejší pohľad na tašku, jej formu, ako sa správa, ako sa „ovláda“ nájdete na videách na Youtube.

peak design fotolab eshop

Chcem Peak Design Tote tašku!


Foto: www.peakdesign.com

Tomáš Zverbík

Fotografovanie je mojou životnou vášňou, na počiatku ktorej som bol viac technik, než umelec. No roky fotografovania mi cibria aj moju výtvarnú stránku fotografie. Vždy ma však nadchol fotoaparát. Zaujímalo ma, ako funguje. Bol som často len krôčik od pokušenia, pozrieť sa, ako to vyzerá vo fotoaparáte zvnútra. Moju fotografickú pasiu využívam aj v komerčnej práci so zameraním na fotografovanie svadieb a fotografické služby pre komerčné spoločnosti. Od roku 2014 sú mojim najvýznamnejším fotografickým motívom moje milované detičky.

Pridať komentár