CEWE Fotolab blog

Olympus predstavuje tohtoročné novinky

Foťte. Zdieľajte. Inšpirujte. Nový Olympus OM-D E-M10 Mark IV je tu!

Prichádza nový Olympus OM-D E-M10 Mark IV, dokonalý fotoaparát pre kreatívnych fotografov na cestách. Kompaktné a ľahké telo s vylepšeným gripom, všestranné fotografické funkcie pre profesionálne snímky na jedno stlačenie spúšte a výkonná päťosá stabilizácia obrazu z neho robia perfektný nástroj pre zachytenie každého okamihu v excelentnej kvalite.

Výklopná LCD obrazovka vhodná pre selfie snímky, a elektronický hľadáčik s vysokým rozlíšením prinášajú používateľom slobodu pri rozvíjaní vlastného unikátneho štýlu. Zdieľanie snímok je teraz vďaka špeciálnej aplikácii pre smartfóny jednoduchšie, než kedykoľvek predtým. OM-D E-M10 Mark IV prináša radosť z fotenia mladým rodinám s deťmi, cestovateľom, fotografickým nadšencom, blogerom, Instagramerom, jednoducho všetkým, ktorí sa neuspokoja s fotením na mobil a pritom nechcú ťahať veľké a ťažké fotoaparáty. Nový OM-D príde na trh v polovici augusta.

Čo je nové

E-M10 Mark IV je najmenší z rodiny OM-D. S vylepšeným gripom a najnovšími zobrazovacími technológiami je dokonalou voľbou pre všetkých, ktorí hľadajú kompaktné riešenie, ktoré môžu mať neustále pri sebe. Pozrieme sa, čo nové nám prináša oproti svojmu predchodcovi OM-D E-M10 Mark III.

Bezpečné a príjemné držanie

Nový vylepšený grip E-M10 Mark IV zaručuje bezpečný úchop a pohodlné ovládanie.

Pokročilý systém C-AF pre zaostrovanie v pohybe

Vylepšená presnosť C-AF umožňuje kontinuálne zaostrovanie aj na pohybujúce sa objekty. Automatické zaostrovanie na tváre teraz zaostrí aj na sklonené tváre alebo tváre z profilu.

Olympus AUTO režim dokonale redukuje rozmazanie

Nový Art Filter: Instantný film – pre fotky v štýle Polaroidu

Jemné ladenie jednotlivých filtrov posuvníkom

Úroveň filtra ľahko nastavíte posuvníkom na displeji alebo predným koliečkom.

Perfektný na selfíčka

Fotoaparát je vybavený výklopnou LCD obrazovkou, ktorá uľahčuje dotykové ovládanie pri fotografovaní selfie. Pomáha pri fotografovaní z nadhľadu a podhľadu, takže fotografie a videá vyjdú skvele aj v nezvyklých polohách presne podľa vašich predstáv.

Selfíčka s dotykovým ovládaním

Jednoduché pripojenie a zdieľanie záberov

Dva druhy diaľkového ovládania

Vďaka integrovaným funkciám Wi-Fi a Bluetooth® možno snímky pomocou mobilnej aplikácie OI.Share ľahko a rýchlo importovať do smartfónu alebo zdieľať na sociálnych sieťach. Pripojený chytrý telefón možno použiť ako Bluetooth diaľkové ovládanie fotoaparátu. V aplikácii sú k dispozícii okrem iného aj návody a inštrukcie pre výučbu fotografických techník.

4 hlavné elementy pre vysokú kvalitu obrazu

Vďaka vstavanej päť-osej stabilizácií obrazu, novému 20 megapixelovému Live MOS snímaču a výkonným objektívom M.ZUIKO, je vysoká kvalita fotografií a videí zaručená za všetkých podmienok, vrátane nočných snímok a snímok s veľkým priblížením.

Príslušenstvo

OM-D E-M10 Mark IV je plne kompatibilný so širokou paletou MFT objektívov Olympus a objektívov ďalších značiek spĺňajúcich štandard MFT, a tiež s radom ďalšieho príslušenstva, vrátane fotografických tašiek na mieru, elektronických bleskov, či bezplatného programu pre editáciu a správu fotografií Olympus Workspace.

M.Zuiko Digital ED 100-400mm F5.0-6.3 IS

Kompaktný a ľahký superteleobjektív s úžasným výkonom: Nový M.ZUIKO Digital ED 100-400mm F5.0-6.3 IS je ideálnym doplnkom pre OM-D a PEN fotografov, ktorí sú v neustálom pohybe.

Ponúka obrovský rozsah ohniskových vzdialeností 200-800mm, v kompaktnom a ľahkom prevedení, odolnom proti poveternostným vplyvom. Výkon teleobjektívu možno pomocou telekonvertora M.ZUIKO Digital 2x MC-20 zdvojnásobiť až na 1600mm.

Rovnaká odolnosť proti prachu a vode, ako profesionálna rada objektívov M.Zuiko PRO

Pri zhruba polovičných rozmeroch a hmotnosti oproti FF systémom s výmennými objektívmi je najväčšou výhodou Olympusu jeho úžasná mobilita, kompaktnosť a nízka hmotnosť. Bohatá ponuka výkonných objektívov s vysokým rozlíšením prináša v kombinácii s účinnou stabilizáciou obrazu skvelé výsledky v podobe ostrých a kvalitných fotografií a videí naprieč širokým spektrom fotografických žánrov.

S ohniskovou vzdialenosťou zodpovedajúce ekvivalentu 200-800mm na FF je nový objektív M.ZUIKO Digital ED 100-400mm F5.0-6.3 IS ideálnym doplnkom všetkých wildlife, športových, ale aj ostatných fotografov.

Pridať komentár