CEWE Fotolab blog

Cestuj s CEWE – Nie je Banská ako Banská

Naše kroky pokračujú do Banskej Bystrice. Hrdé mesto pod Urpínom s krásnou prírodou všade navôkol.

 

Ako pravej zvolenskej bryndziarke je mi trochu od ruky písať o pažravej, no napriek všetkému, musím uznať, že má niečo do seba.

Na toto stredoslovenské mesto máme síce viacero tipov, no kvôli počasiu stíhame len to, čo je najbližšie. V Europa shopping center navštívime predajňu, kde po úspešnom zvládnutí kvízu obaja dostávame gorillapody JOBY 1K kit a jeden setový teleobjektív 40-150mm. Odtiaľ sa pohýname smerom k námestiu, odkiaľ máme na skok aj naše ubytko. Námestie prebehneme zdola nahor a skončíme pod hodinovou vežou.

 

 

Vlastne pod šikmou vežou, ktorú zvykli nazývať aj zelená, práve kvôli farebným šindľom. Prečo šikmá? Pretože sa na nej v minulosti objavili trhliny a bola porušená statika budovy, čo spôsobilo vychýlenie veže o 68cm! Nemusíte mať však obavy, nakláňanie má veža za sebou, posilnili ju betónovou injektážou. Vďaka tomu môže byť sprístupnená verejnosti a vy si môžete užiť výhľad na Bystricu ako na dlani až z 20 metrov.

Milá Bystrica, prepáč, že sme ťa nespoznali bližšie, určite však o tebe povieme a pošleme k tebe na návštevu nejakých zvedavcov.

 

 

A preto, tu je zopár tipov, kam v okolí Bystrice. 🙂

  • Urpín
  • Králický vodopád
  • Šachtičky, Panský diel
  • Špania dolina
  • Suchý vrch
  • dedinka Hronsek – kostolík postavený kompletne z dreva


 

Soňa Čermáková

Volám sa Soňa Čermáková, mám 24 rokov a pochádzam zo Zvolena. Vo voľnom čase športujem, fotím a chodím na výlety, kde objavujem a zachytávam krásu nášho Slovenska. 9 rokov som aktívne hrávala basketbal, no dnes moje srdce patrí najmä Chopku a tamojším žľabom plným prašanu. Teším sa na naše CEWE dobrodružstvo a som zvedavá aké výzvy na nás čakajú.

Pridať komentár