CEWE Fotolab blog

Limitovaná edícia Olympus OM-D E-M1 Mark II

Olympus si pre vás pripravil pri príležitosti 100. výročia založenia spoločnosti jednu chuťovku. Svoju vlajkovú loď Olympus OM-D E-M1 Mark II v striebornej farbe. Poďme sa spolu pozrieť na tento vydarený fotoaparát.

Olympus OM-D E-M1 Mark II patrí do rodiny CSC fotoaparátov a je vrcholným modelom radu OM-D. Telo je kovové, utesnené voči prachu, vode a tiež mrazuvzdorné ako sa na špičkový model patrí. Fotoaparát patrí do ruky skúsenému fotografovi aj pokročilému nadšencovi. Začiatočník sa s ním bude musieť zoznámiť a veľkou výhodou je, že svoju fotovýbavu nebude musieť veľmi dlho meniť.

Medzi hlavné parametre patrí:

  • Micro 4/3 snímač Live MOS 20,4 Mpx
  • 5-osá stabilizácia s účinnosťou až 5,5 stupňov EV
  • elektronický hľadáčik s rozlíšením 2 360 000 bodov, zväčšenie 1,48x
  • 3” LCD s rozlíšením 1 037 000 bodov, plne otočný s dotykovým ovládaním
  • kontinuálne snímanie až 60 sn/s
  • 4K video

Fotoaparát sa dobre drží vďaka veľkému gripu, čo oceníte pri fotení s väčšími a ťažšími objektívmi. Je v ňom umiestnená batéria, ktorá vydrží cez štyristo obrázkov. Čo sa rýchlosti zaostrovania týka, fotoaparát je ako blesk. V kontinuálnom zaostrovaní sa vyrovnáva zrkadlovkám, a preto sa nemusíte báť fotiť ani športové akcie alebo wildlife.

Spoločnosť Olympus predstavuje novo naprogramovaný autofocus systém s novým algoritmom pre ešte lepší tracking. Ak by sme hľadali jedno slovo, ktoré fotoaparát vystihuje, bola by to rýchlosť. Fotoaparát disponuje dvoma výkonnými 4-jadrovými procesormi, čo sa odzrkadľuje na jeho rýchlosti, prekresľovaní hľadáčika aj spracovaní obrazu. Vďaka veľkej vyrovnávacej pamäti zvládne foťák aj intenzívnejšie fotenia.

V programovej výbave nechýbajú pokročilé programy P/A/S/M aj iAuto program. Na voliči tiež nájdete pamäť pre tri užívateľské programy aj video a Art efekty. Spomenieme ešte dva sloty na SD karty. Pri natáčaní videa v rozlíšení 4K treba zabudnúť na staršie SD karty a kúpiť nové s vysokým dátovým tokom. Pomalé karty budú brzdiť nahrávanie alebo nebudú vôbec stíhať. Sú dôležité aj pri snímaní v rýchlych sériách v maximálnej kvalite. Vylepšenie prichádza aj v nahrávaní videa. Nový firmware 3.0 využíva OM-log profil, a preto sa nemusíte báť prepalov alebo straty detailov v tieňoch.

Olympus svojimi bezzrkadlovkami dobieha a dokonca predbieha zrkadlovky veľkých mien. Ich fotoaparáty sú výkonné, odolné a obľúbené u profesionálnych fotografov aj nadšencov. OM-D E-M1 Mark II nikoho nesklame, pravdepodobne vaše očakávania ešte ďaleko prevýši.

CEWE teraz ponúka limitovanú edíciu Olympus E-M1 Mark II striebornej farby s darčekom vo forme kvalitného statívu Gorillapod a fotobatohu Lowepro. Ponuku si nenechajte ujsť na našej stránke: http://bit.ly/OlympusE-M1LimitedEdition

 

História Olympusu v našom videu:

Pridať komentár