CEWE Fotolab blog

Grafické trendy 2019 v CEWE FOTOKNIHE

Pripravili sme si pár zaujímavosti zo sveta dizajnu, konkrétne trendy na rok 2019. V článku sme sa zamerali na trendy, ktoré viete využiť priamo v našom softvéri a vytvoriť si svoju vysnívanú CEWE FOTOKNIHU.

Farba roka 2019 – Living coral Pantone 2345 C

Každý rok spoločnosť Pantone vyberá farbu roka, ktorá inšpiruje mnoho grafických návrhov a prác. Tento rok sa stala farbou roka LIVING CORAL, ktorý predstavuje energickú kombináciu oranžovej a ružovej.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Graphic designer and illustrator @thepeachyrebel’s take on the Pantone Living Coral chip.

Príspevok, ktorý zdieľa PANTONE (@pantone),


Táto farba sa veľmi pekne kombinuje so zlatou farbou. Počas roka sa s touto farbou stretneme nie len v dizajne, ale aj v interiéroch, móde a na rôznych obaloch produktov

Kovový efekt

Medzi trendmi grafického dizajnu na rok 2019 nájdeme aj veľa kovových prvkov. Najmä pri 3D návrhoch. Kovové prvky  dodávajú celej kompozícii úroveň luxusu a exkluzivity.

CEWE FOTOKNIHA

Priamo v našom softvéri viete využiť možnosť povrchovej úpravy v zlatej a striebornej farbe, ktorá umožní grafickým prvkom alebo nadpisov vyniknúť a dodať titulke fotoknihy nový rozmer. Spoločnosť CEWE získala za túto špeciálnu povrchovú úpravu ocenenie TIPA award

Anti-gravitácia

V trendoch na tento rok nájdeme aj lietajúce a plávajúce prvky. Návrhy, ktoré sa pohybujú a správajú tak, ako by boli v prostredí bez gravitácie, prinášajú pocit slobody.Tento trend môžete využiť pri textoch, ktoré umiestnite na stránkach svojich fotokníh. Okrem toho, že posilňujú koncepciu okna do nového sveta, zvyšujú zvedavosť.

Minimalizmus a jednoduchosť v kompozícii

Menej je niekedy viac.  Trendom je čistá kompozícia. Nechajte vyniknúť krásu fotografií na celých stránkach.

CEWE FOTOKNIHA

Mnoho z nás chce mať v CEWE FOTOKNIHÁCH čo najviac fotografií, ale skúste si vybrať tie najkrajšie a najdôležitejšie. Celkový výzor knihy tak bude ucelenejší a estetickejší.

Typografia

Hra s textom je taktiež jedným z trendov na tento rok. Nebojte sa experimentovať pri nadpisoch. Kľudne použite výrazný font v nadpisoch, obsah už potom riešte čitateľným fontom.

CEWE FOTOKNIHA

Text s pozadím

Tento trend, ktorý môže pre niekoho vyzerať ako retro, podporuje vzhľad kompozície v kombinácii s inými trendmi. Text na pozadí boxov môže pôsobiť mladistvo a rebelujúco. Je teda možné, že sa tento trend stane v roku 2019 hitom.

V našom softvéri viete využiť aj vkladanie fotografií do písmen. Tak si viete vytvoriť text ktorý bude tvorený fotografiou v pozadí.

Fotografie

Trendom sú prirodzené fotografie bez použitia foto-filtrov. Prirodzená krása je vždy najviac lákavá.


 

Ingrid Neveová

Moje motto:
"Raz som si myslel, že som urobil chybu, ukázalo sa však, že to bol kreatívny okamžik." Scott Fleming

Pridať komentár