CEWE Fotolab blog

Fotovýlet: Amsterdam

Všetci poznáme typické turistické zábery z mosta cez jeden z mnohých kanálov v Amsterdame, ale toto miesto toho ponúka oveľa viac. Pozoruhodné pamiatky, vynikajúcu kuchyňu či príjemné zákutia  v uliciach mesta. Náš blog ponúka všetko čo potrebujete vedieť o fototipoch v Amsterdame.

Čo si pozrieť

Námestie Dam je srdcom rušného centra Amsterdamu a je jednoduché pochopiť prečo. Na jednej strane sa nachádza nádherný Koninklijk Paleis, bývalý dom holandskej kráľovskej rodiny. Oproti nemu zase nájdete Grand Hotel Krasnapolsky a jeho luxusnú kaviareň. Ideálne miesto na zastavenie, prestávku a vychutnanie si ruchu okolitého sveta.


Okrem toho tam nájdete Národný pamätník, ktorý pripomína obete druhej svetovej vojny ako aj kostol Nieuwe Kerk. Ako na mnohých turistických miestach aj tu sa toho deje veľa. Môžu  vás tu privítať pouliční umelci, zabávači či niektoré sezónne udalosti ako napríklad jarný karneval. Nielen tieto atrakcie z tohto miesta robia turistický „hotspot“. V uliciach v okolí sa vám podarí odhaliť viac pôvabu mesta Amsterdam. V mnohých domoch okolo námestia nájdete reštaurácie, kde ponúkajú tradičné holandské wafličky ako aj medzinárodnú kuchyňu. Odporúčame vziať si občerstvenie a zamieriť do námestia Dam, aby ste si ho vychutnali.

Keď sa už nachádzate v centre, zamierte k Rijksmuseum. Tu nájdete slávny nápis „Iamsterdam“ , ktorý kontrastuje s historickou budovou. Tento názov celoročne láka všetkých turistov, ktorí si chcú spraviť kultovú fotografiu z Amsterdamu. Preto je pravdepodobné, že pri fotení písmen nebudete sami.


Čo preskúmať

Ak hľadáte niečo menej turistické, Granchtengordel alebo „kanálový pás“ je ideálne miesto pre vás. Pôvabná oblasť, ktorá obklopuje vnútornú časť mesta, poskytuje uvoľnenú a prijemnú atmosféru, ktorú dotvára široká ponuka malých butikov a kaviarní. Vďaka veľkému množstvu trás na prechádzky a zeleným plochám, bola v roku 2010 táto oblasť zaradená do svetového dedičstva UNESCO.

vylet Amsterdam CEWE fototip

V západnej časti Granchtengordel nájdete dom kde žila Anna Franková a Westerkerk, kostol známy svojimi dokonale ladenými zvonmi. V prípade, že by ste mali záujem pozrieť si dom Anny Frankovej, je najlepšie si kúpiť lístky dopredu. Ak nemáte chuť preskúmať dom zvnútra, tak si ho môžete obzrieť z diaľky.

Byť v Amsterdame a nejazdiť na bicykli je ako keby ste tam ani neboli. Neváhajte skočiť na niektorý z renovovaných bicyklov a využiť veľký počet cyklotrás, ktoré sa nachádzajú v meste. Vidieť Amsterdam na bicykli je rýchly, jednoduchý a zábavný spôsob, ako si užiť mesto. V prípade, že máte viac času a chuť, môžete preskúmať aj vonkajšie oblasti mesta.

Amsterdam fototip CEWE

Nevynechajte Bloemenmarkt, slávny kvetinový trh a vychutnajte si farebnú pestrosť tulipánov. Okrem nich tam nájdete mnoho iných čerstvých kvetov, cibuliek a suvenírov, ktoré si môžete kúpiť.

Fotopríležitosti

Oblasť Jordaan

Návštevu oblasti Jordaan by nemali vynechať tí, ktorí obľubujú fotenie. Táto oblasť je pešo ľahko dostupná. Môžete tu nájsť mnoho galérií, špeciálnych obchodíkov, moderného umenia a reštaurácii. Prakticky kdekoľvek sa v tejto oblasti rozhodnete ísť, je to raj pre Instagramerov.


Kanály

Prečo nevyskúšať experimentovať so zábermi v rôznych časoch dňa? Hra svetla počas celého dňa zanechá na vode odlišné odlesky a farby. Stačí ak si vyberiete jedno miesto, kde sa vrátite vždy v inom čase.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Amsterdam! I am happy to see you again! #amsterdam #holland #dnescestujem #travel #travelling

Príspevok, ktorý zdieľa Sofia Kosova (@sofia_kosa),

A’DAM LOOKOUT

Pre milovníkov výšok zamierte na vežu A’DAM, kde na jej najvyššom poschodí nájdete vyhliadku s 360-stupňovým pohľadom na Amsterdam. Môžete tu zachytiť pohľad na mesto a prístav, ktorý tak ľahko nenájdete. Ak máte chuť na adrenalínový zážitok, na streche nájdete obrovskú hojdačku.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Spring sunset’s are the prettiest! 💜 Photo by: @honeyasian #ADAMToren #ADAMLOOKOUT #SunSets #RooftopBar

Príspevok, ktorý zdieľa A’DAM LOOKOUT (@adamlookout),


Náš tip!

Toto je ideálne miesto na to, aby ste získali panoramatický záber na dvojstránku do vašej CEWE FOTOKNIHY!

Ak máte viac času …

Nemohli by sme písať o Amsterdame a vynechať veľkolepý  Zaanse Schans.- skanzen typickej holandskej dediny. Rýchlou jazdou autobusom alebo vlakom z hlavnej stanice v Amsterdame sa môžete do tejto oblasti, plnej pestrofarebných drevených domov, dostať veľmi rýchlo. Okrem objavovania krás tejto oblasti nájdete aj mnoho krásnych scenérií a pohľadov ideálnych na odfotenie.

Po návrate domov z tohto výletu budete mať mnoho fotografií vo vašom fotoaparáte alebo telefóne. Zhmotnite si spomienky prostredníctvom fotoknihy alebo takýchto šikovných fotopásikov, ako sme to spravili my!

 

Kľudne sa vašimi fotografiami pochváľte a ukážte nám ich na Instagrame pomocou heštegu #mojecewe. Nevieme sa dočkať!


 

 

Sofia Kósová

Milujem cestovanie, objavovanie nových miest a zachytávania čara okamihu prostredníctvom fotoaparátu. Okrem toho preferujem kreatívne nápady na vystavenie fotografii.

Pridať komentár