CEWE Fotolab blog
CEWE app

5 aplikácií, ktoré by ste mali mať v telefóne

Mnoho z nás si počas balenia na dovolenku pribalí automaticky aj fotoaparát. Potom je tu skupina ľudí, ktorí od tohto upustili a jediný systém na fotenie počas dovolenky alebo výletu je mobilný telefón.  Fotoaparát v dobrej kvalite má dnes už každý smartfón. Väčšinou však využívame len predinštalovanú aplikáciu na fotenie a pritom máme mnoho možností.

Zostavili sme pre vás rebríček piatich aplikácií, ktoré by ste toto leto mali mať vo svojom telefóne, aby ste nafotili a v prípade potreby upravili fotografie, na ktoré budete pyšní. Aplikácie sme vyberali na základe toho, aké  využívame my, tu v CEWE.

SNAPSPEED

Editor fotografií od Google, ktorý je ľahko ovládateľný a ponúka úpravu od základných korektúr až po rozmazanie fotografií. Aplikácia je zadarmo a ponúka mnoho funkcií.  Fotografiu však nie je možné odfotiť priamo v aplikácií, musíte ju tam nahrať dodatočne. Potom je už úprava fotografií hračka. Filtre, jas, kontrast či úpravu tieňa zvládnete jednoduchým pohybom prstov po fotografií.

VSCO

Aplikácia VSCO ponúka veľké množstvo filtrov, ktoré dodajú fotografií iný ráz. Pri filtroch viete upraviť ich intenzitu a v prípade, že by vás nudili máte možnosť si dokúpiť nové. Okrem úpravy fotografií môžete v aplikácii aj priamo fotiť a následne fotografiu upraviť. Upravovať fotografie môžete pomocou základných nástrojov ako úprava jasu, kontrastu či orezávanie fotografie.

VSCO aplikácia je aj o komunite ľudí, a preto máte možnosť upravenú fotografiu uverejniť na VSCO konte, ktoré si viete vytvoriť.

Adobe LIGHTROOM CC a Photoshop Express

Aplikácie od spoločnosti Adobe, ktoré  poznáme z počítačových verzií sú vhodné pre vás, ak máte chuť na rozsiahlejšie úpravy fotografií.

Svetlosť, filtre či farby na fotografii viete upraviť jednoduchým pohybom priamo v aplikácii Lightroom, ktorá je vhodná pre začiatočníkov aj pokročilých. Každý si tam nájde to svoje pravé orechové. Orezať, preklopiť či upraviť červené oči nie je v aplikácii Adobe Photoshop Express žiaden problém. Okrem toho viete vkladať text či geometrické tvary, ktoré fotografií dodajú iný rozmer.

Obe aplikácie majú tak, ako pri VSCO bezplatné funkcie, avšak za niektoré rozšírenia je potrebné si priplatiť

Huji

Aplikácia, ktorej fotografie ste si mohli všimnúť na Instagrame. Huji pridáva do fotografií retro filter s dátumom vytvorenia fotografie a rok 1998. Aplikácia je skôr ako tip na zábavu, ak máte chuť spomínať na to ako sa fotilo v minulosti.

Náš tip: CEWE FOTOKNIHA Pure

Čo spraviť s fotografiami, ktoré si vo vyššie spomenutých aplikáciách upravíte? Stačí, ak si stiahnete ešte jednu appku, a to CEWE FOTOKNIHA Pure, ktorá má pre vás riešenie. 22 najlepších fotografií z výletu, stretnutia či párty, ktoré si uchováte vytlačené vo fotoknihe. Tvorba je jednoduchá a rýchla. Okrem toho máte na výber z viacerých štýlov a z dvoch farieb. Akú si vyberiete?

Chcem appku!


Sofia Kósová

Milujem cestovanie, objavovanie nových miest a zachytávania čara okamihu prostredníctvom fotoaparátu. Okrem toho preferujem kreatívne nápady na vystavenie fotografii.

Pridať komentár