CEWE Fotolab blog
cewe-photo-award

Fotosúťaž CEWE Photo Award 2019

Vitajte v najväčšej svetovej fotografickej súťaži CEWE: CEWE photo Award 2019.

Od panorám krajiniek cez portréty až po makro snímky. Ukážte nám v zmysle hesla „Our world is beautiful“ („Náš svet je nádherný“) svoj osobný pohľad na fascinujúce detaily všedného dňa. Svojou účasťou navyše prispejete na dobrú vec – spol. CEWE za každú fotografiu prihlásenú do súťaže daruje 0,10 eura organizácii SOS Kinderdörfer. Každý fotograf má možnosť zúčastniť sa do 31.5.2018 až so 100 fotografiami v desiatich kategóriách.

Hlavnou výhrou je ocenenie CEWE Photo Award, ako aj jedinečný zájazd podľa vlastného výberu v hodnote 15.000 Eur, fotovýstroj v hodnote 7.500 Eur a CEWE fotoprodukty v hodnote 2 500 Eur. Zvyšní deviati výhercovia jednotlivých kategórií získajú každý fotovýstroj v hodnote 5.000 Eur, ako aj CEWE fotoprodukty v hodnote 2.500 eur. Výhercovia 11 až 30 ceny získajú fotovýstroj v hodnote 2.500 Eur a taktiež CEWE fotoprodukty v hodnote 1.000 Eur.

1. miesto (celkový víťaz): ceny v hodnote 25.000 Eur
ocenenie CEWE Photo Award, ako aj jedinečný zájazd podľa vlastného výberu v hodnote 15.000 Eur, fotovýstroj v hodnote 7.500 Eur a CEWE fotoprodukty v hodnote 2.500 Eur.

Súťaž je určená pre všetkých milovníkov fotografovania s kreatívnymi grafickými nápadmi. Na konci súťaže vyberie skúsená porota z nahratých fotografií víťazov. Tešíme sa na vaše príspevky v desiatich kategóriách:

1. Krajina
2. Ľudia
3. Príroda
4. Zvieratá
5. Šport
6. Doprava a infraštruktúra
7. Jedlo
8. Cestovanie
9. Voľný čas a hobby
10. Humor vo fotografii

Mesační výhercovia
Každý mesiac vyberá naša odborná porota 3 výhercov, ktorí postupujú do finále a získajú poukážku v hodnote 100 Eur. Pozrite si doterajších mesačných výhercov.

cewe-photo-award-porota

Odborná porota
Našu porotu tvoria renomovaní odborníci, novinári a fotografi. Porota si bude všímať najmä kvalitu snímky (zaostrenie, osvetlenie, kompozíciu atď.) a prezentáciu obrazových myšlienok z hľadiska témy súťaže. Vyhovujúci musí byť aj celkový dojem fotografie, od výberu kategórie až po stvárnenie snímky. Aby sa odoslaná fotografia dostala do užšieho výberu, musí okrem iného spĺňať nasledujúce kritériá:

• musí byť zachovaná príslušná veľkosť, minimálne 1 920 x 1 080 pixelov,
• v jednom súbore smie byť iba jedna fotka (žiadne koláže),
• nesmú sa používať rámy, grafické prvky ani zjavné manipulácie obrazu,
• na fotografii sa nesmú nachádzať textové prvky, napr. meno fotografa alebo copyright vodoznak.

Hodnotenia a komentáre na našej internetovej stránke predstavujú pri záverečnom hodnotení iba jeden z parametrov, takže príležitosť vyhrať budú mať aj fotografie s nízkym počtom príspevkov.


Monika Michalikova

Pridať komentár