CEWE Fotolab blog

Dôvody, prečo stále používame klasické kalendáre

Už od počiatku ľudstva tvoril kalendár neoddeliteľnú súčasť života ľudí. Začínajúc najstarším známym kalendárom Egypťanov cez Čínu, špecifický kalendár Mayov, Grékov či Rimanov až po kalendár používaný v Európe datujúci sa od narodenia Krista.

Minimálne raz v živote sa každý z nás stretol s nejakým kalendárom. Či to už bol nástenný, stolový alebo malý kalendárik, čo sa vošiel do peňaženky. Kalendár bol neoddeliteľnou súčasťou plánovania a organizovania v každej domácnosti alebo kancelárii. Zapisovali sme tam narodeniny blízkych či známych, organizovali sme stretnutia alebo pracovné záležitosti.

Príchodom nových technológií však mnoho z nás tieto kalendáre postupne zavrhovalo a nahrádzalo ich elektronickými kalendármi, či už to bolo v počítači alebo v mobilných telefónoch. Neskôr sme začali využívať dômyselné kalendáre s pripomienkami v smartfónoch.

Rozširovanie technológií medzi širokú verejnosť prináša možnosť vytvoriť a prispôsobiť si klasický kalendár podľa vlastných potrieb a predstáv. Aj to je jeden z dôvodov prečo veľa ľudí opäť siaha po klasických kalendároch. Možnosť zvoliť si na každý mesiac fotografiu podľa seba, mnoho ľudí využíva ako formu darčeka alebo pre osobné potešenie a pripomenutie si jedinečných chvíľ z dovoleniek.

Originálny kalendár je skvelý spôsob ako si denne pripomenúť tie najkrajšie okamihy, ktoré ste strávili so svojimi blízkymi či priateľmi. Priamo počas vytvárania kalendára máte možnosť zaznamenať si narodeniny tých, na ktorých nechcete zabudnúť. Poznamenať si dôležité udalosti a stretnutia vo vašom súkromnom, či pracovnom živote a mať ich prakticky stále na očiach. V neposlednom rade je to vkusná dekorácia na stenu alebo stôl.

Nezavrhujte preto klasické kalendáre navzdory neustále sa zlepšujúcej technike. Nebojte sa kreatívne realizovať svoje nápady. Možno práve váš kalendár bude tou najkrajšou ozdobou, a zároveň tým najhodnotnejším darčekom pre obdarovanú osobu.


 

Peter Brejda

Kombinácia čiernobielej a reportážnej fotografie je pre mňa tou najkrajšou fotografiou. Milujem fotenie na kinofilm. Mám rád humor, smiech a hokej je pre mňa celoživotná láska :-)

Pridať komentár