CEWE Fotolab blog
retrofoto_2

Dekoračný vešiak s fotkami v retro štýle

Ak radi fotíte, určite máte vo vašom smartfóne alebo v počítači kopec fotografií z poslednej dovolenky, z výletu s kamarátmi alebo s rodinou. Nenechajte vaše fotky zapadnúť prachom a vytlačte si ich, aby ste si uchovali spomienky na tieto krásne okamihy. Ak hľadáte nápad, ako vaše fotografie originálne vystaviť, a pritom ich nezarámovať, pripravili sme pre vás dekoráciu, ktorá sa vám určite zapáči. Vytvorte si dekoračný vešiak, na ktorý zavesíte vaše fotky v štýle retro.

Čo budete potrebovať:

  • naplavené drevo – najlepšie z mora alebo z jazera, ja som moje našla na brehu Dunaja 😊(naplavené drevo má totiž pekný, hladký povrch)
  • CEWE Retro foto – 16 ks
  • nožnice
  • kolíky na bielizeň, ak máte, môžu byť aj s plážovým motívom
  • washi páska
  • ľanový povrázok
  • dva malé kamienky

retrofoto_1

Ak máte chuť, môžete vaše retro foto ozdobiť washi-páskou.

retrorfoto_4

Najprv si urobte na stole maketu. Rozložte drievka, retro foto a povrázok na stole a premerajte, aká dlhá má byť vaša dekorácia, podľa toho, koľko miesta máte na stene.

retrofoto_3

Potom odstrihnite dva kusy povrázku. Najprv priviažte prvé drievko, nechajte miesto na fotografie,  potom urobte to isté s druhým a tretím drievkom. Ďalší kúsok povrázku použite na zavesenie. Nakoniec upevnite na koniec kamienky, ktoré slúžia ako závažie na vyváženie dekorácie.

retrofoto_5

Tak vznikne originálna DYI-dekorácia, ktorá sa perfektne hodí na rozveselenie fádnych stien. A ak vám zostane ešte pár retro foto, môžete s nimi ozdobiť napríklad chladničku.

Môj tip: Vyskúšajte aj retro foto s lesklým povrchom, ktorý dodá celej dekorácií nový rozmer.

Lucia Bednáriková

Odkedy pracujem pre CEWE, moj život sa krúti okolo fotografií. Krásne fotky, s ktorými sa stretávam každý deň pri práci ma motivovali kúpiť si zrkadlovku a naučiť sa niečo nové. Často sú to drobné veci, ktoré sa dajú zachytiť hladáčikom fotoaparátu. Moje deti pri hre s Legom, kvety v našej záhrade alebo naše dve mačky počas obedného spánku. Medzi moje najnovšoie záľuby patrí aj Instagram.

Pridať komentár