CEWE Fotolab blog

Cestuj s CEWE – Prešov

Pre mnohých z nás končia výlety na Slovensku východnou hranicou Vysokých Tatier či Slovenským rajom. Pritom, ak navštívite napríklad taký Prešov, rozhodne nebudete ľutovať.

Mesto Prešov ma očarilo príjemnou atmosférou námestia, kadiaľ sa hemžili ľudia, svojím historickým duchom, dýchajúcim z uličiek.

Tak ako aj inde, aj tu sme si dopriali dobrý obed a spomínam to práve preto, lebo sme si za tie necelé tri dni stihli obľúbiť jednu reštiku natoľko, že sme ju navštívili každý deň.Jej meno je Staré Dobré Mexiko a prvýkrát som tu ochutnala pravú šarišskú mačanku. Mačanka je špecialita východu v podobe hubovo kapustovej polievky s fazuľou a ktovie čím ešte, ktorú zvyknú servírovať v bochníku.

Do Prešova sme však neprišli len na dobré jedlo, navštívili sme aj predajňu CEWE  FOTOLAB, ktorá má ako jediná na Slovensku veľkú digitálnu tabuľu (kiosk), kde si viete nájsť parametre akéhokoľvek fotoaparátu či objektívu v digitálnej podobe a v prípade záujmu ich rovno objednať.

 

Okrem tejto návštevy sme, samozrejme, zamierili do prírody. V Prešovskom kraji je toho k videniu naozaj dosť. V okolí mesta je niekoľko zrúcanín hradov, ktoré sme zvažovali, no nakoniec sme sa vybrali inde. Našou cieľovou zastávkou bola jaskyňa Zlá diera. Táto jaskyňa je v súkromnej správe a možno nie je známa ako naše iné jaskyne, no rozhodne jej to neuberá na atraktivite.

Pri vstupe sme dostali overaly, prilby a čelovky. Dnu sa vydávame klzkou strmou chodbičkou osvetlenou len svetlom vychádzajúcich z našich žiaroviek na čelách. Nasleduje pútavý výklad obsahujúci množstvo zaujímavostí. Prechádzame aj jednou exponovanejšou časťou a pre útlejšie postavy je pripravený posledný zážitok – prechod úzkou štrbinou, kadiaľ bolo potrebné doslova sa preplaziť. Na denné svetlo sme vyšli živí a zdraví a zároveň plní endorfínov umocnených zážitkom z tejto temnej jaskyne. Ďakujeme, bol to skvelý zážitok!

Ďalej sa poberáme k dedine. Cestou nachádzame skaly, ktoré si pýtajú o vylezenie a my sa môžeme kochať pohľadom na zelené lesy.

Našim ďalším plánom spravil škrt cez rozpočet  dážď, vraciame sa preto autobusom na ubytovanie aby sme načerpali sily na ďalší deň.

Naše cestovanie sa blíži ku koncu, no nás čaká ešte jedno, už posledné mesto – mesto Košice.


 

Soňa Čermáková

Volám sa Soňa Čermáková, mám 24 rokov a pochádzam zo Zvolena. Vo voľnom čase športujem, fotím a chodím na výlety, kde objavujem a zachytávam krásu nášho Slovenska. 9 rokov som aktívne hrávala basketbal, no dnes moje srdce patrí najmä Chopku a tamojším žľabom plným prašanu. Teším sa na naše CEWE dobrodružstvo a som zvedavá aké výzvy na nás čakajú.

Pridať komentár