CEWE Fotolab blog

Cestuj s CEWE – Levoča

Levoča je mestom známym najmä kvôli oltáru Majstra Pavla z Levoče. Avšak okrem tejto pamiatky má omnoho viac navštívenia hodných miest, o ktorých sme vôbec netušili.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

V druhej polovici júla je na levočskom námestí kultúrne podujatie Tajomná Levoča. Okrem viacerých koncertov tu máte možnosť vidieť stánky s tradičnými aj menej tradičnými výrobkami, jedlom, pitím, jednoducho jarmočná nálada.

Našim úvodným šťastím bolo to, že Hotel u Leva, v ktorom sme bývali, sedí priamo na námestí. Tým pádom sme mali celé podujatie doslova pod nosom. Jedna z našich izieb dokonca smerovala priamo na námestie a keďže parapeta jej okna bola lákavo široká, nedalo sa odolať nohám spusteným von.  Z tohto okna sme jeden večer so zatajeným dychom sledovali vystúpenie opernej speváčky vo vysvietenej klietke hanby a po nej pôsobivú ohňovú show s hltačmi ohňa.

Levoča ponúka mnoho historických zážitkov v podobe múzeí, dokonca mnoho naoko bežných domov má svoje pomenovanie a bohatú minulosť.

Určite sa oplatí len tak túlať mestom, jeho uličkami a na západ slnka zájsť na neďaleké pútnické miesto, Mariánsku horu, odkiaľ je výhľad na mesto.

Na skok od Levoče sa nachádza aj Slovenský raj, ktorého už ikonickými miestom je Tomášovský výhľad.

My sme sa sem vydali cestou okolo Letanovského mlyna, pozbierali sme zopár malín a kochali sa zeleným sviežim lesom.

Okolie Levoče ponúka viacero možností, a toto boli tie, ktoré sme stihli my pred ďalšou zastávkou – Prešovom. ☺


 

Soňa Čermáková

Volám sa Soňa Čermáková, mám 24 rokov a pochádzam zo Zvolena. Vo voľnom čase športujem, fotím a chodím na výlety, kde objavujem a zachytávam krásu nášho Slovenska. 9 rokov som aktívne hrávala basketbal, no dnes moje srdce patrí najmä Chopku a tamojším žľabom plným prašanu. Teším sa na naše CEWE dobrodružstvo a som zvedavá aké výzvy na nás čakajú.

Pridať komentár