CEWE Fotolab blog

CESTUJ S CEWE 2019 – Orava a Terchová

Tretí týždeň je za nami, ani netušíme ako.
Prešlo to asi na jeden nádych celé.
Posledný týždeň na Slovensku a naše obľúbené kúty.
Orava a Terchová a okolie.

Slovensko cestuj s CEWE

Už cesta na Oravu bola malebná. Vysoké stromy, ktoré striedali nekonečné polia. Bez medzizastávky by to vôbec nebolo ono, a tak sme sa stavili v Lúčkach, kde sú kúpele a tiež vodopád uprostred dediny. A to trochu chceš. Potom sme už iba prešli cez horu a hurá Orava. Automaticky sťahuješ okno na aute a vypínaš klímu, lebo na Orave to proste inak vonia. Mali sme veľmi odvážne plány, čo všetko chceme vidieť a stihnúť na Orave. A veru, asi sme prekonali aj samy seba. Dolný Kubín a prechádzka po námestí a samozrejme aj nejaká tá kávička. Drevený artikulárny kostolík v Istebnom, ktorý bol ale zavretý, čo nás trochu mrzelo.

Istebne cestuj s CEWE

Samozrejme sme nemohli obísť ani Oravskú priehradu a Oravský hrad.

Oravský zámok, CEWE

Veď, to akoby sme na Orave potom ani vôbec neboli. Návšteva Oravskej priehrady znamená vyhliadkovú jazdu loďou a tiež návštevu Slaníckeho ostrova, ktorý je pozostatkom zaplavenej obce Slanice a nachádza sa tu zachovaný kostol Povýšenia sv. Kríža. Keďže od Oravskej priehrady je to iba na skok do Ria, toho slovenského. Tam smerovali aj naše kroky.

 

Zlatá hodinka a výhľad na Oravu, to dosť chceš. Okrem toho, že obaja na tomto výlete vôbec nenosíme hotovosť je ďalším akýmsi typickým znakom, že sme tento mesiac lanovkoví turisti.
A preto sme si vôbec nemohli nechať ujsť Kubínsku Hoľu.

Kubinska hola, CEWE

Okrem výhľadu, ktorý nás veľmi uchvátil (sranda, že človek, by si myslel, že keď vidí, každý deň nejaký výhľad, začne to byť nuda, ale opak je pravdou) hneď ako sme zistili, že môžeme zjazdiť Kubínsku dole na trojkolkách, ani na sekundu sme neváhali a dali si to rovno dvakrát. A ak by bol čas, isto by sme šli aj tretí raz. Bolo to pompézne.

Kubinska Hola, Cestuj s CEWE, Maťo Ondruš

Ale streda bol deň, kedy sa naše rady trochu rozšírili a boli sme na viac ako 24 hodín traja dobrodruhovia, pretože sa ku nám pridal Miňo Debnár. A to sa teda náš výlet veľmi instantne zintenzívnil. Traja fotografovideovači na jednom mieste, v jednom aute. Ešte s našimi temperamentami.

CESTUJ S CEWE,, Mini Cooper, Slovensko

Stihli sme západ slnka nad Ružomberkom a poslednú noc na Orave. Presun do Terchovej a Žiliny nebol úplne pokojný, ako my s Maťom máme zvykom, pretože sme fotili a točili o 100600.
Počas dňa sa ku nám pridala ešte naša kamarátka Ivanka Šalgová, ktorá vlastne striedala Miňa, ale vyšlo to tak, že sme pár hodím boli spolu aj všetci štyria.

Bolo to absolútne intenzívne a riadne pekné.
Dar je mať kamarátov. Veľký.

 

Ale, máme aj nejaké tie povinnosti a po milom spoločnom čase a krátkom spoločnom prieskume Žiliny s Ivkou, sme ju odprevadili na vlak a nás čakala návšteva predajne CEWE FOTOLAB-u v Žiline spolu s ďalšou úlohou, ktorú sme museli splniť. Všetko sme zvládli a ku tomu rozdali zopár darčekových CEWE tašiek. Stretať ľudí je proste veľmi pekné.
Tak a ešte preskúmať to okolie Terchovej.

CESTUJ S CEWE, Mini Cooper

Keďže vo Vratnej doline sa tiež nachádza lanovka cieľ bol jasný. Vyviezť sa hore a trochu sa túlať po kopcoch, alebo iba ležať medzi kvetmi na lúke.

Ďakujeme Slovensko, bol to prekrásny čas!
Česko sme na teba veľmi zvedaví.


Mária a Maťo

Volám sa Mária Badinská a som kulturologička a fotografka. Vizuálne umenie ma fascinovalo od malička a vo fotke som našla priestor, ako sa realizovať. Milujem krásu a je pre mňa veľkým privilégiom, že ju môžem zachytávať. Fascinuje ma spôsob, ako mi fotka dovoľuje zdieľať môj pohľad na svet a deliť sa o radosť

Volám sa Maťo Ondruš, som študentom žurnalistiky, venujem sa travel a street fotografii a videotvorbe. Vždy som obdivoval cestovateľské videá a dokumenty z rôznych krajín. Chcel tvoriť a spoznávanie krajín má k tomu donútilo.

Pridať komentár