CEWE Fotolab blog

Berlín – čo vidieť a fotiť

Len prednedávnom sme na blogu spomínali tipy ako fotiť počas poznávacieho zájazdu v meste. Tentokrát sme si pre vás pripravili tipy na mesto Berlín, ktoré je dostupné vďaka lacným letenkám skoro odkiaľkoľvek. V prípade nálady na väčšie dobrodružstvo je možné cestovať do Berlína aj vlakom alebo autobusom. Pri hľadaní na internete určite nájdete typ dopravy, ktorý vám bude vyhovovať najviac.

 

Berlín predstavuje atraktívne miesto vďaka svojej histórii, dostupnosti ale aj miesto kde sa stretávajú  a zmiešavajú rôzne kultúry. Okrem toho, miesto poskytuje rôzne zákutia a pamiatky vhodné na zachytenie fotoaparátom.

Čo vidieť a odfotiť v Berlíne:

Mnoho najznámejších berlínskych pamiatok je dostupných zadarmo – Branderburská brána, Checkpoint Charlie či East Side Gallery. Zadarmo sa viete dostať aj do nemeckého parlamentu – Reichstag alebo preskúmať mesto s turistickým výkladom prostredníctvom bezplatných prehliadok mesta. Pre tých, ktorí by chceli vidieť mesto Berlín ako na dlani, odporúčame navštíviť Televíznu vežu – Fernsehturm na Alexanderplatz.

Náš tip

Nezabudnite sa zastaviť pri East Side Gallery, ktorá predstavuje verejne prístupnú galériu na zvyškoch Berlínskeho múru. Farebnosť tejto oblasti poskytuje potenciál na jedinečné a originálne fotografie.

 

Ak máte radi históriu, nemali by ste vynechať návštevu Múzejného ostrovu, kde nájdete 5 múzeí s artefaktami opisujúcimi viac ako 6000 rokov z minulosti.  Za zmienku stojí aj zastavenie sa na Checkpoint Charlie, posledný hraničný priechod, ktorý pripomína hranicu medzi Východným a Západným Berlínom. Ak radi fotíte architektúru nemali by ste počas pobytu v Berlíne vynechať Berlínsku katedrálu, Hlavnú stanicu a komplex budov Die Hackesche Höfe.

Náš tip

Odporúčame navštíviť parlament s prechádzkou v sklenenej kupole. Milovníci panoramatických snímok by si nemali nechať ujsť Televíznu vežu a jej výhľad.

 

Ak plánujete pohyb v Berlíne, skúste zistiť či sa vo vami zvolenom termíne náhodou neuskutoční festival, ktorý dodá jedinečnú atmosféru vášmu pobytu. Špeciality kuchyne sa najlepšie ochutnávajú počas Street Food Festivalov alebo prostredníctvom ochutnávok v Top kaviarňach a reštauráciách, ktoré ponúknu tu právu chuť Berlínu.

V prípade návštevy Berlína koncom roku, by ste nemali vynechať Vianočné trhy, ktoré poskytnú jedinečnú vianočnú atmosféru a chuť Berlína na jednom mieste.

Po návrate z vášho „city break“ pobytu si nezabudnite uchovať vaše spomienky a zážitky vo fotografiách, CEWE FOTOKNIHE alebo len darujte spolucestovateľom malý darček v RETRO fotografiách.

Sofia Kósová

Milujem cestovanie, objavovanie nových miest a zachytávania čara okamihu prostredníctvom fotoaparátu. Okrem toho preferujem kreatívne nápady na vystavenie fotografii.

Pridať komentár