CEWE Fotolab blog

Ako si vytvoriť fotogalériu doma

Väčšie množstvá fotobrazov zavesených na stene, galéria, sú aktuálne veľkým trendom a to z dobrého dôvodu. Je to elegantný, štýlový spôsob, ako ukázať svoje obľúbené obrázky prispôsobené vašej individualite. Fotogaléria je skvelá pre osvieženie vašich rodinných fotografií, rozjasnenie nejakého matného stenového priestoru alebo zobrazenie vašich obľúbených umeleckých diel.

Ak vás zaujíma, ako začať, zostavili sme pár tipov, ktoré vám ukážu, ako vytvoriť galériu, ktorá vyzerá úžasne. Čítajte ďalej a inšpirujte sa našimi nápadmi!

Jednoduchosť a symetria

Rafinovaný, štýlový a veľmi ľahko zostaviteľný spôsob vystavenia obrazov. Vyberte si niekoľko výtlačkov fotoobrazov v rovnakých veľkostiach a zaveste ich symetricky. Neváhajte použiť vodováhu a meter! Účinnosť tohto vzhľadu závisí od jeho jednotnosti. Uistite sa, že medzi každou fotografiou je rovnaká vzdialenosť. Aby tento vzhľad zostal šik, nezabudnite na porekadlo 2 krát meraj a raz rež, v tomto prípade vŕtaj skrutky do steny.

CEWE fotoobrazy

Chcete tento spôsob vystavenia fotografií posunúť na vyššiu úroveň? Skúste použiť fotoobrazy, ktoré majú spoločnú farebnú tému. Najjednoduchší spôsob ako to urobiť je vytlačiť všetky fotografie čiernobielo alebo s sépiovým filtrom.

Jednotná téma

Náš obľúbený prvok tohto spôsobu je, ako dobre môže ukázať vašu individualitu. Použitie spoločnej témy v rámci fotografií môže skutočne prepojiť celú stenu. Vyberte si niečo, čo máte radi. Napríklad fotografie dovolenkových pláží alebo kombinujte rodinné obrázky s grafickými výtlačkami vašich obľúbených inšpiratívnych citátov, prípadne venujte celú galériu vášmu domácemu miláčikovi.

CEWE fotobrazy pes

Bez ohľadu na váš vkus alebo vášne, môžete vytvoriť stenu, ktorá rozpráva váš príbeh. Je to skvelý spôsob, ako dať hosťom okamžitý prehľad o vašich záujmoch, ale čo je dôležitejšie, dáva vám to dôvod prečo sa usmievať pri každom vstupe do miestnosti.

CEWE fotoobrazy, vesanie

Neváhajte si vytvoriť dôvod na úsmev – fotogalériu.

Vintage štýl

Hľadáte nápady na fotografie s náznakom nostalgie? Prečo nevytvoriť rodinnú fotogalériu na stene? Väčšina z nás má staré rodinné fotografie schované v šuplíku alebo vo fotoalbume. Je skvelé ich vytiahnuť a spomínať aký boli vaši starí rodičia. Či už sú to vaše vlastné rozkošné detské obrázky alebo nádherné čiernobiele zábery vašich predkov, môžu byť nádherný prírastok vo vašej fotogalérii.

fotostena, galeria, CEWE

Ak máte to šťastie, že máte väčšiu zbierku, vytvorte stenu plnú fotiek len z nich. V opačnom prípade ich doplňte modernými farebnými fotografiami.

Eklektickosť

Ak symetria nepatrí k vášmu obľúbenému štýlu, eklektická zmes veľkostí a typov môže vytvoriť galerijnú stenu, kde sa skutočne ukáže vaše kreatívnej ja. Zmiešajte zarámované fotografie s výtlačkami typografického umenia. Ak sa cítite naozaj odvážni, môžete dokonca pridať ďalšie kúsky ako mapy a hodiny.

fotolab, cewe fotky

Tento spôsob funguje najlepšie, ak k vašim materiálom pristupujete hravo. Zarámováná fotografia obľúbenej spomienky spolu s ohromujúcim záberom z cestovania v hliníkovom výtlačku vedľa seba s mäkkou potlačou na plátne, ktorá obsahuje vášho chlpatého štvornohého priateľa. Skúste zmiešať aj rôzne typy rámov. Napríklad kombináciu čiernych a ružovo zlatých rámov pre odvážny, moderný vzhľad, ktorý skutočne priťahuje oko. Je to štýl, ktorý naozaj ukazuje každý kúsok vašej osobnosti.

Odporúčame umiestniť  najväčší fotoobraz ako prvý a potom umiestniť menšie rámy okolo nej.

Moderný šesťuholník

A máte chuť vysúšať niečo nové a nie úplne bežné, hexxas sú pre vás ideálne. Fotoobraz zložený zo šesťuholníkových dlaždiciach vyrobených z tvrdej peny dodá vašej stene jedinečný vzhľad. Skombinujte viaceré prvky do kreatívnych koláži, ktoré oživia váš byt.

Takto vytvorenú galériu môžete dotvárať po každom výlete. Ak vás nejaký motív omrzí jednoducho ho môžete vymeniť za nový. Jednoduchý magnetický systém vám to umožní bez problémov, stačí len vytvárať nové fotoobrazy.

Vyskúšajte hexxas!


 

Sofia Kósová

Milujem cestovanie, objavovanie nových miest a zachytávania čara okamihu prostredníctvom fotoaparátu. Okrem toho preferujem kreatívne nápady na vystavenie fotografii.

Pridať komentár