CEWE Fotolab blog

Ako fotiť počas daždivých dní

Príchod jesene prináša aj dni plné dažďu, ktoré poskytujú krásne farby a možnosti fotenia. Zostavili sme pre vás tipy na fotenie počas daždivých dní.

Zakryte si fotoaparát

Viete o tom, že si môžete kúpiť pršiplášť na fotoaparát? Na internete môžete nájsť rôzne druhy prikrývok na fotoaparát. Nájdite si však menší a šikovnejší, ktorý vám nebude zavadzať počas presunov. Nezabudnite aj na seba pršiplášť aby ste počas fotenia boli v suchu.

Zostaňte v aute

Ak vám podmienky neumožňujú pohybovať sa bez komplikácii po vonku, zostaňte radšej v aute.  Stiahnite si okno a robte fotografie z miesta kde ste zastavili. Snažte sa zaparkovať tak aby vám do otvoreného okna a auta nepršala voda (vyhnete sa mokrému fotoaparátu aj oblečeniu).

Hľadajte odrazy

Dážď vie behom pár sekúnd premeniť skoro každé miesto, najmä v noci keď kvapky a kaluže odrážajú všetky svetlá. Túlajte sa po meste a objavujte zrkadlenie, odrazy v kalužiach.

Skúste menší blesk

Minimalizujte blesk na fotoaparáte a použite ho na osvetlenie kvapiek dažďa s cieľom aby zažiarili. Táto technika funguje aj pri snehových vločkách (veríme, že to budete môcť vyskúšať až v decembri).

Sledujte ľudské reakcie

Aj náhodný prúd vody môže spôsobiť rôzne reakcie, preto sledujte ako ľudia reagujú na dážď a vodu. Od detí skákajúcich do kaluží až po ľudí schovaných pod dáždnikmi, môžete nájsť veľké množstvo zaujímavých reakcií a momentov hodných zachytenia na fotoaparát.


 

Sofia Kósová

Milujem cestovanie, objavovanie nových miest a zachytávania čara okamihu prostredníctvom fotoaparátu. Okrem toho preferujem kreatívne nápady na vystavenie fotografii.

Pridať komentár