CEWE Fotolab blog

12 wildlife fotografov, ktorých sa oplatí sledovať na Instagrame

Ak máte radi divokú prírodu a zvieratá, naše odporúčanie sa vám bude páčiť. Týchto 12 fotografov vám ukáže to najkrajšie z wildlife fotografie, čo naša planéta ponúka.

Od arktických morí až po africké púšte. Na svojich cestách po svete zachytávajú rôznorodosť našej planéty a živočíchov žijúcich v rôznych jej častiach. Vďaka ich fotografiám sa aj my môžeme preniesť do ďalekých kútov našej Zeme a obdivovať jej nekonečnú krásu. Poďme sa na nich pozrieť spolu.

Paul Nicklen

Nadšencom wildlife fotografie ho netreba predstavovať. Kanaďan Paul Nicklen je fotograf, filmár a morský biológ, ktorý dokumentuje krásu našej Zeme už viac ako 20 rokov. Založil neziskovú organizáciu SeaLegacy, ktorá bojuje za ochranu oceánov a buduje povedomie o klimatických zmenách a ich hrozbách.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Paul Nicklen (@paulnicklen),

Joel Sartore

Američan Joel Sartore je fotograf, speaker, autor, učiteľ a dlhoročný prispievateľ pre magazín National Geographic. Je zároveň zakladateľom projektu Natgeo Photo Ark a 25 rokov bojuje za záchranu ohrozených druhov živočíchov na zemi. Jeho nádherné fotografie vám donútia pozrieť sa hneď dvakrát.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Joel Sartore- Photo Ark (@joelsartore),

Lina Kayser

Jedna z mojich najobľúbenejších ženských fotografiek. Nórka Lina Kayser sa špecializuje na chladné, odľahlé miesta v Arktíde, kde fotí krehký život a prírodu v polárnych oblastiach. Na jej dychberúcich záberoch nechýbajú polárne líšky, medvede, soby, pižmone a ďalší obyvatelia severných častí našej planéty.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Lina Kayser (@linakayser),

Konsta Punkka

Známy aj ako “zaklínač veveričiek” z Fínska. Na Instagrame sa preslávil zábermi líščích mláďat a veveričiek, ktoré fotí v parkoch a lesoch okolo Helsiniek. Pri pohľade na jeho fotografie budete mať pocit, akoby ste sa ocitli v rozprávke.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Konsta Punkka (@kpunkka),

Donal James Boyd

Americký ochranár prírody a fotograf Donal Boyd predstavuje svoje umenie ako formu „vizuálnej obhajoby“ na podporu ochrany voľne žijúcich živočíchov a prírody. V jeho záberoch zvierat sa ukrýva ich príbeh. Intímne portréty najohrozenejších živočíchov na svete vytvárajú pocit blízkosti a citového prepojenia medzi divákom a zvieraťom.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Donal James Boyd (@donalboyd),

John Bozinov

Novozélanďan John Bozinov sa špecializuje na fotografovanie polárnych expedícii na Antarktíde. Pri pohľade na jeho fotky sa vám nebude chcieť uveriť, že veľa z nich fotí na svoj iPhone.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa john bozinov (@johnbozinov),

Jens Cullmann

Fotograf Jens Cullmann z Nemecka sa na dovolenke v roku 2003 zaľúbil do Afriky a odvtedy sa na safari neustále vracia. Na jeho záberoch nájdete pravú, nefalšovanú africkú divočinu, častokrát aj v tej najdrsnejšej podobe.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Jens Cullmann Photography (@jens_cullmann),

Michelle Valberg

Uznávaná a oceňovaná kanadská fotografka Michelle Valberg rozpráva príbehy prostredníctvom svojich fotografií už viac ako 30 rokov. Precestovala všetky kontinenty, no svoju najväčšiu záľubu našla vo fotení kanadskej prírody a arktických oblastí.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Nikon Ambassador Canada (@michellevalbergphotography),

Cristina Mittermeier

Cristina Mittermeier sa narodila v Mexico City. Fotografka a morská biologička posledných 25 rokov pracuje ako ochranárka, spisovateľka a je tiež spoluzakladateľka organizácie SeaLegacy.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Cristina Mittermeier (@mitty),

Shaaz Jung

Shaaz Jung sa narodil v Indii a fotí hlavne mačkovité šelmy v indických lesoch. Je prispievateľom do National Geographic a venuje sa eco-turizmu. So svojou rodinou prevádzkujú eco-kepmy v Indii aj v Afrike a zvyšujú povedomie o ochrane života v prírode.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Shaaz Jung (@shaazjung),

Tim Laman

Tim Laman je americký ornitológ a fotoreportér. Preslávil sa tým, že dokumentuje všetky druhy vtákov v ich pôvodnom prostredí. Je spoluautorom knihy Birds of Paradise: Revealing the World’s Most Extraordinary Bird.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Tim Laman (@timlaman),

Tomáš Hulík

A na záver aj jeden Slovák. Dokumentarista a fotograf Tomáš Hulík vyštudoval environmentalistiku. Svoju vášeň pre fotografiu objavil už na gymnáziu a inšpiráciu čerpá najmä v slovenskej prírode. Jeho fotografie boli publikované v mnohých prestížnych zahraničných aj domácich magazínoch ako National Geographic, GEO, Universum či Lidé a země. 

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Tomas Hulik (@tomhulik),

Ukážte nám aj vaše fotografie zvierat a prírody na Instagrame a označujte ich #mojecewe.

Daniela Ružovičová

Mám rada zimu, cestovanie a severské krajiny. Život v Bratislave striedam s výletmi do prírody a do hôr, s fotoaparátom v ruke.

Pridať komentár