CEWE Fotolab blog

Nový Olympus OM-D E-M1 Mark III

Praha, 12. februára 2020 – Olympus oznámil nový model profesionálneho fotoaparátu, stvoreného pre vynikajúcu mobilitu: OM-D E-M1 Mark III. Najnovší OM-D model ponúka najlepší systém stabilizácie obrazu na svete, umožňujúci predĺžiť expozíciu až o 7,5 kroku, nový obrazový procesor (TruePic IX), vysoko presný a rýchly autofokus a ďalšie unikátne fotografické funkcie.

Svojou kompaktnou a ľahkou konštrukciou mení E-M1 Mark III definíciu pohotového fotoaparátu, a to bez kompromisov vo výkone alebo kvalite zobrazenia. V spojení s rozsiahlym radom vysoko kvalitných objektívov M. ZUIKO ponúka profesionálnym tvorcom prakticky neobmedzený priestor pre naplnenie ich kreatívnych vízií.

Odolnosť

Utesnenie proti vode a uznávané technológie Olympus sú zárukou absolútnej spoľahlivosti aj v tých najdrsnejších podmienkach.

Odolné telo OM-D E-M1 Mark III z horčíkovej zliatiny disponuje oceňovanou konštrukciou Olympusu, odolnou voči prachu, striekajúcej vode a mrazu, ktorá umožní fotografovať v akejkoľvek lokalite a prostredí.

Vysoko trvanlivá uzávierka E-M1 Mark III bola úspešne testovaná na 400 000 cyklov a ponúka tak mimoriadnu úroveň spoľahlivosti, ktorá uspokojí i profesionálnych fotografov.

Ovládanie

Najväčšiu zmenu pobadať na zadnej strane. Pribudol na nej 8-smerový joystick, ktorým veľmi rýchlo a pohodlne vyberiete zaostrovací bod.

Vyspelý AF s prioritou tváre / očí

Režim automatického zaostrovania s prioritou tváre / očí, ktorý automaticky zaostruje na tváre a oči fotografovaných osôb, je teraz ešte vyspelejší. Nový obrazový procesor TruePic IX ponúka pokročilejšie možnosti spracovania a vylepšený algoritmus AF lepšie detekuje malé tváre a oči a udržuje stabilné zaostrenie na objekt aj v situáciách, v ktorých bola v minulosti detekcia veľmi obtiažna (napríklad zaostrenie na tvár z profilu). Teraz je tiež možné pri fotení a filmovaní použiť na výber tvárí tlačidlá alebo dotykové ovládanie, a detekciu možno zapnúť alebo vypnúť jediným stlačením tlačidla. Táto vlastnosť spolu s ďalšími všestrannými funkciami pre tvorbu videa, robí z E-M1 Mark III skvelý nástroj pre video bloggerov.

Video

Výkonná stabilizácia OM-D umožňuje nahrávanie 4K / C4K videí z ruky. E-M1 Mark III je vybavený IS režimom špeciálne určeným pre natáčanie videa. Filmári ocenia možnosť použitia log profilu pre grading farieb

Tento model podporuje profil OM-Log400, ktorý poskytne filmárom veľkú tvorivú slobodu v podobe GRADING farieb a nahrávok bez straty detailov vo svetlách a tieňoch. Pre lepšiu čitateľnosť Live View je teraz k dispozícii funkcia View Assist, ktorá konvertuje farebný gamut na zobrazenie zodpovedajúce Full HD štandardu BT.709.

Vylepšené audio

Nahrávanie High-res zvuku pomocou audio záznamníka LS-P4 prináša krištáľovo čistý profesionálny zvuk. Spárovanie s externým audio záznamníkom Olympus LS-P4 rozšíri možnosti záznamu vysoko kvalitného zvuku videí. Táto zostava umožňuje záznam vysoko kvalitného zvuku pri tvorbe videa.

Nová funkcia Starry Sky AF

Starry Sky AF je nová funkcia OM-D E-M1 Mark III, ktorá spôsobí revolúciu vo svete astrofotografie. V minulosti sa fotografi museli spoľahnúť na manuálne zaostrovanie. Novo vyvinutý algoritmus autofokusu teraz umožňuje vysoko presné zaostrenie aj na tie najdrobnejšie hviezdy žiariace na nočnej oblohe. Jedným z dvoch režimov Starry Sky AF je režim priority rýchlosti (Speed ​​Priority – pre fotografovanie z ruky), druhým je režim priority presnosti (Accuracy Priority) využíva jemne vyladený focus scan a je užitočný pre fotografovanie konkrétnych hviezd pomocou teleobjektívov zo statívu.

Live ND

Funkcia Live ND, veľmi obľúbená v OM-D E-M1X, sa teraz objavuje aj v tomto modeli. Užívatelia môžu voliť intenzitu filtra od ND2 (jeden expozičný krok) až po ND32 (5 krokov) a pred fotografovaním skontrolovať efekt predĺženej expozície v hľadáčiku. Vďaka tejto funkcii nie je potrebné pre rôzne scény a objektívy nasadzovať zakaždým iný optický ND filter, a je obzvlášť užitočná pre objektívy, na ktoré je ťažké ND filter nasadiť.

Pre Capture

Režim Pre Capture umožňuje fotografovať scény, ktoré sú pre fotografa ťažko načasovateľné, napríklad vzlet vtáka. Pre Capture začne v momente stlačenia spúšte ukladať snímky do vyrovnávacej pamäte, ktorá pojme až 35 snímok v RAW / plnom rozlíšení. V okamihu, keď stlačíte spúšť naplno, budú tieto snímky k dispozícii, spolu so snímkami nasnímanými po stlačení spúšte.

Dostupnosť a cena

OM-D E-M1 Mark III sa objaví na pultoch obchodov ako samostatné telo v čiernej farbe za odporúčanú maloobchodnú cenu 1 799,00 EUR, a tiež v rôznych kitových sadách, napríklad s M.ZUIKO Digital ED 12-40 F2.8 PRO za 2 499,00 EUR alebo s M.ZUIKO Digital ED 12-100 F4.0 IS PRE za 2 899,00 EUR.

E-M1 Mark III s atraktívnym zvýhodnením je možné už dnes, 12. februára, predobjednať u vybraných predajcov alebo v online obchode Olympus.

Paralelne sa bude predávať aj predchádzajúci model E-M1 Mark II za novú odporúčanú cenu 1 499,00 EUR (samotné telo), respektíve 2 199,00 EUR v sade spolu s objektívom ED 12-40 F2.8 PRO.

Olympus OM-D E-M1 Mark III kúpite už aj v našom eshope.

Pridať komentár