CEWE Fotolab blog

Foto-checklist pre vaše leto

Hurá, leto! Poradíme vám, aké vzrušujúce aktivity a výlety s priateľmi a rodinou si nesmiete nechať ujsť tento rok v lete. Pre každú aktivitu sme vybrali aj jeden fototip. Vďaka nim zachytíte letné okamihy na nádherných a jedinečných fotografiách.

Aké príbehy a zážitky vznikajú v lete? No predsa tie najlepšie. Ponúkame tipy, ako urobiť vaše leto nezabudnuteľným, a ako si ho určite do sýtosti vychutnáte.

Dovolenka pri jazere

Na Slovensku vás na dovolenku pozýva množstvo krásnych jazier, riek aj vodných nádrží. Voda a vodné športy neoddeliteľne patria k letnej zábave.

Fototip: Vyberte nízku rýchlosť uzávierky fotoaparátu (1/1000 sekundy). Týmto spôsobom sú pohyby na fotografii “zmrazené” vizuálne príťažlivým spôsobom. Vzniknú tak napríklad fotografie skokov do vody ostré ako britva.

Dobrodružstvo v horách

Naše Tatry vás tiež pozývajú na únik z každodenného života, a zároveň tak môžete stráviť dovolenku doma, v obklopení krásnej prírody. Malebné turistické chodníčky sľubujú dobrodružstvo a prenocovanie v horskej chate bude ešte väčší zážitok.

Fototip: Takzvaná “Zlatá hodinka” je čas dňa zhruba hodinu po východe a hodinu pred západom slnka. Najmä krajinky sú ideálne na fotenie pri východe alebo počas západu slnka. Vychádzajúce slnko zahalí scenériu do zlatistého lesku. Čas krátko po západe slnka (“Modrá hodinka”) dodáva krajine magické modré tóny. Ideálny čas, ako vytvoriť jedinečné fotografie a krásne spomienky.

Chvíle s priateľmi

Čas s priateľmi nesmie chýbať na zozname fotografií: či už je to relax po práci alebo výlety cez víkend – zachyťte krásne chvíle a tie najzábavnejšie momenty.

Fototip: “Najlepší fotoaparát je ten, ktorý nosíte so sebou”. Táto fotografická múdrosť je v dnešnej dobe výstižnejšia ako kedykoľvek predtým: vedome sa vyhýbame ťažkému fotovybaveniu a špeciálne okamihy s priateľmi zachytávame mobilným telefónom. Vo väčšine prípadov je kvalita fotografií ideálna na navrhovanie vašich osobných CEWE fotoproduktov.

Čas s rodinou

Rodina na prvom mieste. Často sú to zdanlivo malé okamihy, ktoré by sme si chceli pamätať a pripomínať si ich v nasledujúcich rokoch.

Fototip: Použite “športový režim nahrávania” fotoaparátu a vyfoťte rýchlo za sebou veľa fotografií – takto sa uistíte, že tie najlepšie okamihy skončia vo vašom rodinnom albume. Môžete tiež skúsiť novú perspektívu tým, že sa znížite na úroveň očí najmenších. Tým sa vytvoria autentické a blízke fotografie, ktoré si zapamätáte.

Želáme vám krásne leto plné nových zážitkov!

Daniela Ružovičová

Mám rada zimu, cestovanie a severské krajiny. Život v Bratislave striedam s výletmi do prírody a do hôr, s fotoaparátom v ruke.

Pridať komentár