CEWE Fotolab blog

Fotím na Instax, aj v dobe digitálu

Júlia Fiderická, nadšenkyňa Instax fotografií: "Ako veľký fanúšik fotografie som samozrejme musela vyskúšať aj fotografovanie na Instax. A môžem vám povedať, že moje nadšenie pre túto fotografiu iba rastie s počtom zážitkov, ktoré vám Instax rozhodne ponúka."

Fotím na Fujifilm Instax 210, ktorý rozhodne nepatrí medzi tie najdrahšie kúsky spomedzi Instaxov avšak to, čo dokáže tento čierny elegán vás príjemne prekvapí. Ako super spoločník počas vychádzok v prírode dokázal svojim skromným objektívom zachytiť vysmiate tváričky mojich najbližších a pritom ani okolitá príroda nestratila na kráse. Veď uznajte sami.

A viete, čo je najviac fajn? No jasne! Fotografie mám okamžite, čo mi dáva priestor na ďalšie nápady ako s vyvolanými fotkami pracovať. Ja som v tomto prípade pre tie moje kúpila rám, do ktorého som ich naaranžovala ako koláž a hneď aj darovala. Šikovné ručičky a kreatívne hlavičky si však môžu vyrobiť rámik aj samé.

Čo sa mi veľmi neosvedčilo pri Instaxoch bolo fotenie pri intenzívnom umelom osvetlení, ktoré ma tendencie ísť až do oranžova. Naopak, krásne a čisté budú snímky urobené v prirodzenom svetle.

Môj osobný tip: Na svojom Instaxe si dokonca môžem nastaviť sveteľnosť snímku na svetlejšie /tmavšie foto +-2/3EV.

Na záver by som možno spomenula, že fotografovanie na Instax si vyžaduje aj troška technickej zručnosti, nakoľko spúšť instatného fotoaparátu musíte držať trošku dlhšie, kým sa snímaný obraz zaznamená na papierik.
Pre mňa Instax nie je iba momentálne moderný fotoaparát. Instax mi umožňuje urobiť si radosť z fotografie, ktorú mám prakticky okamžite a kedykoľvek a to je veľmi nadčasové.


 

Júlia Fiderická

Pridať komentár