CEWE Fotolab blog

CESTUJ S CEWE Česká republika – Praha a Vary sú za nami

Začiatkom mesiaca august sme odovzdali štafetu českým cestovateľom, ktorí celý mesiac cestovali po Českej republike v rámci projektu CESTUJ S CEWE. Kde všade boli, a aké miesta na návštevu odporúčajú, nájdete v blogových článkoch.

Česká republika je nádherná a podľa nás je veľká škoda, že ľudia väčšinou utekajú za zážitkami do zahraničia. Poďte s nami cestovať aspoň virtuálne. Celý mesiac sa posnažíme vám ukázať, aké krásy česká zem ukrýva, tak snáď nám to pôjde.

PRAHA –  CEWE centrála, stretnutie s blogerkou a pamiatky

Náš cestovateľský mesiac odštartoval 31.7. v Prahe. Kde inde, že? Hlavné mesto je totiž skvost sám o sebe a my sme v ňom mali možnosť stráviť celé 3 dni. V CEWE sme si boli prevziať techniku od Olympusu, batohy LowePro a Peugeota, ktorým budeme celý mesiac jazdiť.

Spolu s našimi kolegami zo Slovenska sme absolvovali prehliadku laborky, kde vznikajú vaše fotky a všetky ďalšie fotoprodukty, ktoré si v CEWE objednáte. Potom nám odovzdali slovenskí kolegovia štafetu a mohli sme vyraziť na cestu!

Počas zvyšných dvoch dní v Prahe sme sa stretli s influencerkou Freecoolinou, ktorá nám dala skvelé rady ako na sociálne siete a rozprávali sme sa s ňou aj o fotení, keďže je šikovná fotografka.

Potom sme navštívili Czech Photo Centre, spoločnosť, ktorá každoročne organizuje prestížnu fotosúťaž Czech Press Photo. Sídli v Nových Butkoviciach, kde tvoria pokrokový a kreatívny priestor. Výstava fotiek a štýlová kaviareň nie je úplne všetko, čo sa na tomto mieste nachádza.  Neviete si ani len predstaviť naše pohľady, keď sme sa dozvedeli, že existuje vináreň/viecha, kde vás obslúži robot. Ak ste to tiež nevedeli, je načase si urobiť výlet do Czech Photo Center.

 

Postupne sme začali zisťovať, že aj na samotnú Prahu by sme potrebovali minimálne týždeň. Mali sme toho naplánované naozaj veľa a urobili sme jednu veľkú chybu.

Na Karlov most sme mali vyraziť hneď ráno, a nie až o štvrtej poobede. Ak je tu niekto, kto na Karlovom moste ešte nebol, verte nám, nikdy sme nevideli viac turistickejšie miesto. Avšak, aj tak má svoje kúzlo. Keď sme sa potom dostali na Staromestské námestie, davy ľudí boli len pri Orloji, inak to bolo znesiteľné.

Nezabudli sme ani na Josefov, Staré mesto a hneď vedľa na Václavské námestie, kde sa práve počas našej návštevy pripravovala nám neznáma show. Z tohto dôvodu sme nespravili žiadne fotky, až na návštevu našej predajne CEWE FOTOLAB.

Pokračovali sme do Karlových Varov

Praha bola čarovná, ale to všetci vieme. My sme museli pokračovať a naša ďalšia zastávka bola v Karlových Varoch kde sme strávili 3 noci. Toto miesto nás okúzlilo.

Na Vary sme vždy počuli len samú chválu, a že sa tam každému páči. Že to bude až taká pecka, sme fakt nečakali.

Najlepšie zo všetkého pre nás určite bolo navštíviť rozhľadňu Diana, z ktorej sme videli na celé mesto a priľahlé okolie. Nachádza sa na kopci kam sa môžete vyviesť lanovkou a dať si tam niečo dobré. V neposlednom rade odporúčame navštíviť Motýli dom. Hlavne nezabudnite na hotovosť. Kartu vám tu  nikto nevezme. Varom dávame 10 z 10 a presúvame sa do Českého Švajčiarska.

Držte nám palce a sledujte náš Instagram cewe.cz, aby ste mali aktuálne informácie a tipy kam na výlety.

Majte sa krásne!

Vaša Kamča a Tom


 

 

Pridať komentár