CEWE Fotolab blog

CESTUJ S CEWE – Bojnice ako ich nepoznáte

Náš cestovateľský príbeh pokračuje a my sme po prvej zastávke v Bratislave zamierili do Bojníc. Neverila by som, no cesta nikdy nie je taká dlhá, aby sa nemohla zdať ešte dlhšia  a to, že čistota je relatívny pojem, nám dochádza už nepríjemne priskoro. Okrem tohto výlevu však musím dodať, že nebyť cestovania vlakom, nedosiahnem vrchol záchodových prezliekacích skills.

Toľko na úvod.

Sme v Bojniciach. A čo tu? Asi nás čaká nejaký hotel alebo čo… Nie, nie, vy idete bývať do chyže. Počkať, kam? Do chyže?

Prichádzame do Bojnického dvora, ktorý sa nachádza hneď pri vstupe do Zoo a máme pocit, že sme v šmolkovskej dedinke. Pred nami stoja mini domčeky a nás ubytujú v dvoch z nich. Takže v skratke – predstavte si ľudovú chalúpku, tá Matejova bola menšia, rovno vo dvore a moja bola nad zemou v korune stromu s výhľadom na Bojnický zámok. Matejova vyzerá, že v nej iné dni prespáva deduško Večerníček hneď po tom, ako zhasne hviezdy. Tá druhá, moja, pripomína hrdú izbu šumnej devuchy z bohatej rodiny. Jemné detaily počnúc maľovanými ornamentami na stenách po ručne vyrobené mydielka so sušeným kvietkom z lúky… toľko k nášmu bývaniu. Celkom zážitok, nemyslíte?

A čo sa dá vidieť v Bojniciach? Ja osobne nie som nejaký obrovský nadšenec ZOO, no tá naša v Bojniciach ma skutočne dostala najmä motýľou záhradou, ktorá býva, logicky, otvorená len v lete a my sme prišli v správny čas.

Nádherné pestrofarebné motýle poletujú okolo vás z kvetu na kvet a vy sa cítite ako v dokumente od National Geographic.

 

Okrem návštevy Zoo by sme určite odporučili ísť sa pozrieť na novootvorenú, až 30m vysokú vyhliadku spojenú s toboganom, ktorú sme však ešte nestihli a pre nadšencov adrenalínu tu taktiež nájdete novú cyklistickú trasu.

Nečakajte však dláždené chodníky, ale poriadne prašné skoky a strmú jazdu lesom.

No a máme tip aj pre mlsné jazýčky.

Na námestí je mnoho malých reštaurácií, kde vás s úsmevom obslúžia a my sme si vybrali práve reštauráciu Alej. Určite ochutnajte ich povestnú šišku, ktorú vám donesú posadenú v lahodnom karameli, navyše ozdobenú jedlými kvietkami a chutným ovocím.

Tak čo, kedy sa ide na výlet do Bojníc?


 

Soňa Čermáková

Volám sa Soňa Čermáková, mám 24 rokov a pochádzam zo Zvolena. Vo voľnom čase športujem, fotím a chodím na výlety, kde objavujem a zachytávam krásu nášho Slovenska. 9 rokov som aktívne hrávala basketbal, no dnes moje srdce patrí najmä Chopku a tamojším žľabom plným prašanu. Teším sa na naše CEWE dobrodružstvo a som zvedavá aké výzvy na nás čakajú.

Pridať komentár