CEWE Fotolab blog

Ako na to – Obal na telefón

Ráno vás zobudí budík zo smartfónu, na ktorom si kontrolujete predpoveď počasia. Počas cesty do práce sledujete najnovšie správy vo svete a komunikujete s celým svetom, samozrejme v prípade, že neriadite motorové vozidlo. V telefóne si uchovávate veľké množstvo údajov a fotografií, ktoré sú pre vás dôležité a nechcete ich stratiť. Z tohto dôvodu sa snažíte uchovať telefón v bezchybnom stave za pomoci antivírových programov, ale aj jedinečných obalov na telefón, ktoré odolajú všetkým nehodám.

V našej ponuke môžete nájsť  široké portfólio obalov pre rôzne typy smartfónov.

Tvrdý

Odolný obal zabezpečí telefón proti poškrabaniu a nárazom. V našej ponuke ho nájdete v troch farebných prevedeniach: čierny, biely a transparentný.

Silikónový

Vďaka kvalitnému materiálu chráni smartfón pred nárazmi. Potlač je rovnako ohybná ako obal, čo umožňuje vami zvolenému motívu zostať bez poškodenia čo najdlhšiu dobu.

Premium

Obal premium prináša potlač okrem zadnej strany aj na hrany obalu. Potlač na hranách obalu umožňuje vkladanie fotografií s každým detailom. Jedinečná ochrana pre váš mobil spája originálny motív a bezpečnosť.

Pevný

Pevný obal spája vlastnosti obalu premium a silikónového do jedného. Táto kombinácia predstavuje najlepšiu ochranu pred škrabancami, nárazmi a otrasmi.

Výklopný – nadol alebo do boku

Otvárací obal do boku zabezpečí ochranu telefónu uloženého vo vnútornom ráme. Obal sa zatvára magnetickým uzáverom, ktorý nemá na seba potlač. Všetky prvky sú voľne prístupné a jednoducho ovládateľné.

Otvárací obal nadol zaistí jednoduchú manipuláciu so smartfónom. Obal chráni váš telefón zo všetkých strán a stále umožňuje manipulovať s fotoaparátom či riadiacimi prvkami.

Na čo si treba dávať pozor pri tvorení obalu na telefón:

  • Kvalita fotografie

Zvoľte si fotografiu v dobrej kvalite. Počas tvorby obalu vám indikátor kvality prostredníctvom farebných emotikonov zobrazí kvalitu fotografie a prípadne odporučí jej výmenu.

  • Výrezy

Počas výberu fotografie na obale berte do úvahy aj umiestnenie fotoaparátu na vašom smartfóne. V niektorých prípadoch môže fotoaparát prekryť tvár osoby na fotografii alebo deformovať  tvary.

Náš tip:

Otočte a umiestnite fotografiu na obal tak, aby ste sa vyhli výrezom na fotoaparát. Prípadne posuňte fotografiu do strany, aby otvor zasahoval do osôb čo najmenej.

  • Uzáver

Ak ste sa rozhodli pre výklopný obal s otváraním do strany, pri výbere fotografie nezabúdajte, že vrchnú časť obalu vám bude prekrývať magnetický uzáver. Pri výbere fotografie preto dávajte pozor na tváre či prvky umiestnené na pravej strane, aby ste sa vyhli ich možnému prekrytiu.

  • Okraje

Pri umiestňovaní fotografií na obal nezabudnite na okraje, hrany obalu.  Vyhnete sa tak urezaným osobám, hlavám, čo môže pokaziť výsledný obal.

Náš tip:

Po vložení fotografie do obalu, stačí jednoducho na ňu kliknúť a pohybovať s ňou do strán, aby ste docielili jej finálne uloženie podľa vašich predstáv.

  • Rozloženie

Po výbere obalu na váš typ mobilného telefónu je vhodné sa rozhodnúť, aký počet fotografií chcete umiestniť na obal. Počet a rozmiestnenie fotografií si môžete vybrať v menu USPORIADANIE umiestnené na pravej strane.

Náš tip:

Menej je niekedy viac. Jedna maximálne dve fotografie nechajú vyniknúť momentom zachytených na fotografii.

  • Čierny pás

Ak ste sa rozhodli pre výklopný obal s otvorením do boku a pri rozložení si zvolíte jednu fotografiu na celý obal, dajte si pozor na čierny rozdeľovací pás.

Náš tip:

Ako podkladovú farbu obalu si vyberte bielu farbu namiesto čiernej, ktorá eliminuje vznik čierneho pásu.

  • Využitie priestoru

V prípade výberu usporiadania fotografií na vašom obale sa nebojte využiť všetok ponúkaný priestor.

Náš tip:

Ak si pri výklopnom obale zvolíte len jednu fotografiu, druhú stranu si pokryte farbou, ktorá dotvorí celok.

 

 

Sofia Kósová

Milujem cestovanie, objavovanie nových miest a zachytávania čara okamihu prostredníctvom fotoaparátu. Okrem toho preferujem kreatívne nápady na vystavenie fotografii.

Pridať komentár