CEWE Fotolab blog

Vytvorte s deťmi kreatívnu veľkonočnú výzdobu

Maľovanie vajíčok patrí tradične k veľkonočnej atmosfére. Čo tak tento rok pridať aj niečo kreatívnejšie. Keďže deti momentálne nechodia do škôlky a do školy, musíme veľkonočnú výzdobu zvládnuť spolu doma.

Preto sme pre vás pripravili tipy a nápady na krásne veľkonočné dekorácie, ktoré s vašou pomocou zvládnu aj tí najmenší. Želáme vám, aby vaša veľká noc bola plná radosti a detského smiechu.

Veľkonočné blahoželania s otlačkom

Na tieto blahoželania budete potrebovať iba temperové farby, výkresy a fixky. Nechajte deti, aby na zložené výkresy urobili otlačky v tvare zajačikov. Zajačikom potom domaľujte oči, nos a fúziky. Blahoželania môžete dozdobiť ozdôbkami a doplniť text. Dovnútra deti napíšu veľkonočnú básničku alebo prianie k sviatkom. Krásne blahoželania sú na svete.

Veľkonočný venček na dvere

Vyzdobte si vchodové dvere bytu alebo domu. Z tvrdého papiera povystrihujte vajíčka rôznej veľkosti. Na tie potom ponalepujte farebný alebo baliaci papier. Venček môžete dozdobiť farbičkami a fixkami. Jednotlivé vajíčka zlepte k sebe do tvaru venčeka. Najväčšie vajíčka na spodok, menšie na vrch. Na vrch upevnite stužku a váš venček je pripravený na zavesenie.

Ozboby do vázy

Vytvorte si závesné dekorácie na halúzky vo váze. Papierové vajíčka ozdobte farebným papierom, kúskami látky, gombíkmi, vatou alebo inými drobnými ozdôbkami. Na vrch upevnite uško na zavesenie a pozavesujte na halúzky bahniatok alebo zlatého dažďa.

Rovnaké závesné dekorácie v tvare vajíčok môžete vytvoriť aj z fotografií. Fotografie ponalepujte na tvrdý papier a vystrihnite do tvaru vajíčok alebo zajačikov. Váš veľkonočný stôl bude žiariť.

Veľkonočné šablóny na stiahnutie

Veľkonočná girlanda

Jednoduchá a milá girlanda so zajačikov. Z farebného papiera povystrihujte veľkonočných zajačikov a podlepte tvrdým papierom. Na chvostíky použite kúsky vaty, ktoré prilepte lepidlom. Zajačikov navlečte na šnúrku alebo popripínajte na povrázok a zaveste na stenu alebo dvere.

Zajkovia a kuriatka

Krásna veľkonočná ozdoba na stôl z roličiek od toaletného papiera. Prázdne rolky oblepte farebným papierom alebo kartónom. Zajačikom a kuriatkam dolepte oči, uši, nos a zobáčik. Hotové zvieratká potom môžete nasadiť na vajíčka a poukladať do misky na stole.

Budeme radi, ak nám svoju veľkonočnú výzdobu ukážete na Instagrame a označíte svoje fotky #mojecewe.

Daniela Ružovičová

Mám rada zimu, cestovanie a severské krajiny. Život v Bratislave striedam s výletmi do prírody a do hôr, s fotoaparátom v ruke.

Pridať komentár