CEWE Fotolab blog
CEWE fotokniha

Uchovajte si spomienky a zážitky z dovolenky vo fotoknihe

Organizácia dovolenky je komplikovaná. Každý sa chce pred dovolenkou dostatočne zbaliť, potom úspešne doraziť do miesta určenia a oddychovať až do jej konca. Po dovolenke prichádza vybaľovanie a prenos fotografií z fotoaparátu či z telefónu do počítaču. Pre mnohých tam fotografie skončia na celý život. Prezrie si ich raz, možno dvakrát a potom nechá priečinok s dovolenkou zabudnutý.

Aby sa eliminovala takáto situácia, pripravili sme tipy na tvorbu dovolenkovej CEWE FOTOKNIHY. Stačí pár kliknutí v našom softvéri a viete vytvoriť fotoalbum, ktorý príjemným spôsobom prerozpráva vašu dovolenku.

Zozbierajte cestovný material

Najdôležitejšou vecou pri vytváraní CEWE FOTOKNIHY je najprv usporiadať všetky informácie. Môžete sa nachádzať v jednej z týchto dvoch situácii:

  • Počas dovolenky ste nafotili veľké množstvo fotografií a môžete si vybrať z väčšieho množstva spomienok. Táto situácia je ideálne lebo viete hneď začať s tvorením fotoknihy.
  • Ak ste však počas vášho výletu nefotili, potrebujete materiál na fotoknihu získať z iných zdrojov. V prípade, že fotil však spolucestovateľ, stačí ak si fotografie od neho vypýtate. Ak však nefotil nik, máte možnosť zhromaždiť informácie a fotografie z internetu napr. na stránke turistických centier.  

Bezplatný softvér na tvorbu CEWE FOTOKNIHY vás na kvalitu snímok upozorní či ich už budete mať z internetu alebo to budú vaše vlastné fotografie.V prípade, že máte len pár fotografií uložených v mobile, môžete si vytvoriť za pár minút jednoduchú CEWE FOTOKNIHU Pure. Stačí ak máte stiahnutú aplikáciu priamo v mobile a vybraných 22 fotografií, ktoré použijete.  

Organizácia materialu

Nasledujúci krok predstavuje organizovanie materiálu, ktorý použijete vo fotoknihe. Dôležité rozhodnutie na začiatku je zvoliť si formát CEWE FOTOKNIHY (malá, veľká, štvorcová, panoráma a pod.).  Načrtnite si obsah fotoknihy, aké témy by ste chceli zobraziť a čo všetko by ste radi spomenuli.  Ak nemáte presnú predstavu ako by mala vaša fotokniha vyzerať, môžete sa inšpirovať u nás v galérii fotokníh.

Potom už len uložte na jedno miesto fotografie napríklad z prehliadky pamiatok alebo aktivity v mori a pod.  Prípadne vyrozprávajte svoju dovolenku chronologicky. Príbeh budete mať od začiatku dovolenky až po jej koniec, teda od balenia a cesty až po príchod domov.  V tomto prípade si na začiatku vytrieďte fotografie podľa dátumu aby sa vám jednoduchšie vkladali do fotoknihy. Niekedy môžete dotvoriť príbeh a prostredníctvom malých detailov alebo fotiek napríklad pekne zbalený kufor alebo nohy čerstvo zaborené do piesku na pláži. 

Rozpovedzte príbeh miesta

Vyrozprávať príbeh miesta či mesta je ľahké pre miestnych ľudí, ale s pomocou internetu sa aj z vás môže stať za par minút odborník na vybrané miesto.  Inšpiráciu môžete hľadať v mape,  cestovných sprievodcoch ale aj cestovateľských blogov. Vďaka týmto inšpiráciám zozbierate zoznam miest, ktoré nesmú chýbať vo vašej CEWE FOTOKNIHE. (Niekedy je dobré si tieto blogy pozrieť ešte pred dovolenkou aby ste mali predbežný zoznam mieste, ktoré budete chcieť  navštíviť a následne umiestniť do fotoknihy.) Celú dovolenku rozpovedzte tak, ako sa vám to páči zábavne, romanticky alebo informatívne. Treba si zvoliť to čo je vám najpríjemnejšie. Niekedy je lepšie minimalizovať text lebo fotografie vedia hovoriť samé za seba.


 

Sofia Kósová

Milujem cestovanie, objavovanie nových miest a zachytávania čara okamihu prostredníctvom fotoaparátu. Okrem toho preferujem kreatívne nápady na vystavenie fotografii.

Pridať komentár