CEWE Fotolab blog

Ročná CEWE FOTOKNIHA – všetky momenty na jednom mieste

Dovolenky, zážitky, výlety, oslavy aj bežné dni v jednej fotoknihe. Digitálne spomienky sú fajn, ale mať ich všetky pekne na jednom mieste a pozrieť si ich kedy vás napadne, je ešte lepšie. Inšpirujte sa blogerkou Ninou z blogu @ninnulina, ktorá vytvorila krásnu ročnú CEWE FOTOKNIHU plnú rodinných momentov z minulého roku. Veríme, že sa vám bude páčiť rovnako ako nám.

“Tvoríme si doma za každým rokom fotoknihu – ročenku. Súhrn všetkého toho naj, čo sme za rok zažili. Jedna kniha ale mnoho spomienok a zážitkov, ktoré sa človeku vynoria pri pohľade na fotky.”

Predlohy CEWE FOTOKNIHY nájdete v našom softvéri CEWE FOTOSVET aj na našej stránke, odkiaľ si viete stiahnuť našimi grafikmi tematicky navrhnuté predlohy pre tvorbu vašich fotokníh.

“Ak tvoríte svoju prvú fotoknihu, tak odporúčam použiť niektorú z knižných predlôh, ktoré sa v programe nachádzajú. Ja som si vybrala predlohu s názvom Rodinný čas. Sedela mi farebne a štýlom.”

Vašu fotoknihu si viete navrhnúť a personalizovať presne podľa vašich predstáv. Ozdobte obálku vašej knihy zlatým, strieborným alebo lakovaným efektom. Dodajú jej ešte krajší vzhľad.

“Názov knihy, veľkosť písma, štýl, to všetko si viete tiež meniť podľa svojich predstáv. Ja som dala text a pár rámčekov na obálke aj so strieborným efektom. V ponuke má CEWE tri efekty a na obálku ich používam vždy. Dodajú jej takú jemnú eleganciu.”

“Ročenku si môžete tvoriť chronologicky po mesiacoch alebo len podľa naj udalostí – oslavy, krstiny, výlety, dovolenky. Ja som niektorým výletom venovala celú dvojstranu, a niekde som zas na celú dvojstranu dala momentky z daného mesiaca. V knihe som išla chronologicky od januára, až po december.”

“Tvorba fotoknihy je určite zdĺhavý proces. V tomto vám klamať nebudem. Výber fotografii, ich úprava, rôzne nastavenia, usporiadania… Ale výsledok! Ten stojí za to :). A teraz bude robiť radosť ešte mnoho rokov. Takže sa to na 100% oplatí a vaše úsilie sa vám vráti.”

Celý článok s Ninou o tvorbe ročenky si budete môcť prečítať v našom novom čísle CEWE Magazínu aj online na našej stránke.

Daniela Ružovičová

Mám rada zimu, cestovanie a severské krajiny. Život v Bratislave striedam s výletmi do prírody a do hôr, s fotoaparátom v ruke.

Pridať komentár