CEWE Fotolab blog

50 – miliónta CEWE FOTOKNIHA

V roku 2005 sme predstavili na trhu produkt CEWE FOTOKNIHU, ktorý sa zaradil medzi najobľúbenejšie fotoknihy v Európe. V septembri tohto roku sme vyrobili už  50 – milióntu CEWE FOTOKNIHU. Koncom mesiaca september bola v Paríži, pod záštitou CEWE a oficiálneho partnera Fnac,  odovzdaná  zákazníkovi D. Maclerovi 50 – miliónta CEWE FOTOKNIHA. Na ceremónií sa zúčastnil aj renomovaný fotograf Yann Arthus-Betrand.

Zákazníci spoločnosti CEWE využívajú CEWE FOTOKNIHY ako miesto na uchovanie spomienok a zážitkov, ani fotokniha pána Maclera nie je výnimkou.

50 – miliónta CEWE FOTOKNIHA v sebe uchováva príbeh výletu do Tanzánie.  D. Macler priznáva: „Keď sa vrátim z ciest, a prezerám si fotografie mám len jednu túžbu: Ísť späť. Obľubujem robiť fotky počas cestovania  a užívam si ich prehliadanie a spomínanie na zážitky.“

Európsky úspech

Prezentácia 50 – milióntej CEWE FOTOKNIHY vo Francúzsku potvrdila, že spoločnosť CEWE so sídlom v nemeckom meste Oldenburg, nie je aktívna len v Nemecku, ale vybudovala silnú fotoslužbu po celej Európe. Aktuálne spoločnosť CEWE operuje v 24 európskych krajinách s viac ako 3 500 zamestnancami. Tieto predpoklady dávajú možnosť spoločnosti CEWE rásť a budovať silnú pozíciu na európskom trhu.

Zákazník D. Meclere prišiel do kontaktu s CEWE FOTOKNIHOU pred 7 rokmi. Od tohto dátumu vytvoril 15 fotokníh, ktoré z neho robia lojálneho zákazníka. Opýtali sme sa ho zopár otázok o fotoknihe.

50 – miliónta CEWE FOTOKNIHA bola vyrobená v Montpellieri vo Francúzsku.

Pamätáte si svoju prvú CEWE FOTOKNIHU?

Áno, mal som úžasný víkend s priateľmi. Nádherné spomienky, ktoré som zdieľal s pre mňa dôležitými ľuďmi. Fotokniha mi umožnila uchovať si spomienky na tento víkend omnoho krajšie a dlhšie.

Aký typ papiera preferujete?

Začínal som s fotopapierom, následne som si zamiloval lesklý fotopapier, ktorý je ideálny na zvýšenie kvality prezentácie mojich fotografií. Akonáhle idem na veľké výlety aj rozmer CEWE FOTOKNIHY sa zväčší. Pre FOTOKNIHU z výletu do Tanzánie (50-miliónta CEWE FOTOKNIHA) som si vybral XXL CEWE FOTOKNIHU. Z krátkych ciest na víkend alebo iných eventov zvyčajne používať Veľkú CEWE FOTOKNIHU.

Keď sa rozprávame o dizajne fotokníh – máte obľúbený pravidelne opakujúci sa dizajn?

Obľubujem robiť fotky počas cestovania a užívam si ich prehliadanie a spomínanie na zážitky. Výber vhodných fotografií do fotoknihy však trvá dlhšiu dobu okolo týždňa – každý večer spravím malý progres vo výbere. Po výbere fotografií môžem začať uvažovať nad dizajnom.

V softvéri si môžem vytvoriť CEWE FOTOKNIHU podľa vlastných predstáv. Často využívam rámy a písma, ktoré dopĺňajú moje fotografie. Softvér sa naozaj veľmi ľahko používa a zlepšuje každý rok.

Aký máte vzťah k fotografii?

Väčšina mojich fotografií je z cestovania a mojich krátkych výletov, tiež rád fotím portréty. Pred dvoma rokmi som sa rozhodol kúpiť si zrkadlovku. Rád fotím zvieratá a špeciálne s makro objektívmi objavujem prírodu.

Moje najobľúbenejšie fotografie sú práve z výletu v Tanzánii, ktoré som umiestnil do CEWE FOTOKNIHY.

Prečo by mali byť tieto zážitky a spomienky hmatateľné na papieri?

Táto téma je často rozoberaná medzi mojimi priateľmi, často hovoríme o spoločnosti CEWE.  Všetci moji priatelia prezerajú svoje fotografie na obrazovkách a to je smutné. Som si istý, že budem listovať vo svojich CEWE FOTOKNIHÁCH aj o 20 rokov. Bol by som prekvapený, ak by to isté robili aj moji priatelia s fotografiami uloženými na hard diskoch. Uchovávať si niečo na papieri je oveľa sentimentálnejšie a prináša stabilnejšiu zálohu fotografií oproti zálohe v počítači.

FOTO: CEWE


 

Sofia Kósová

Milujem cestovanie, objavovanie nových miest a zachytávania čara okamihu prostredníctvom fotoaparátu. Okrem toho preferujem kreatívne nápady na vystavenie fotografii.

Pridať komentár